1 להכנת העוגה: מחממים את התנור מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). משמנים ומרפדים את התבנית, מעבירים את הבצק לתבנית
ואופים 45 דקות. מצננים בתבנית 5 דקות. מוציאים את העוגה בזהירות מהתבנית ,ומעבירים לצינון מלא על רשת. מיישרים את פני העוגה בעזרת סכין רחבה ומשוננת.
2. מניחים את העוגה על המגש המוכן כך שצידה החתוך כלפי מטה. צובעים את קרם החמאה בצבע מאכל צהוב, ומורחים את הקרם על כל העוגה.
3. לרצועות הצבעוניות: על משטח עבודה בזוק באבקת סוכר לשים את
ה-rfm עד שהוא מתרכך. צובעים שליש מכמות ה-rfm בצבע מאכל ירוק, ומגלגלים לצורת נחש בעובי 1 ס"מ. מכסים את ה-rfm הנותר בניילון נצמד, ושומרים בצד. חותכים את הנחש הירוק לחצי, ומכסים את שני החצאים בניילון נצמד. מכינים כך את יתרת ה-rfmמחצית צובעים לצהוב ומחצית לאדום, מגלגלים נחשים, חותכים לחצי, ומכסים בניילון.
4. לקליעה: מחברים בצביטה את הקצוות של 3 נחשים בצבעים שונים,
ומלפפים אותם זה סביב זה. מכסים בניילון נצמד. קולעים כך את 3
הנחשים הנותרים.
5. לסוכריה: מניחים על העוגה את הרצועות הקלועות בצורת ספירלה, מהמרכז החוצה סביב סביב, כמו בתצלום. כשנגמר הנחש הצבעוני הראשון, מצמידים אליו את השני בצביטה של הקצוות יחד, ומכסים בספירלה את כל העוגה.
6. למקל: קושרים את הסרט האדום ללולאה סביב מקל העץ, ותוחבים את המקל בעדינות לתוך העוגה.
|