שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק קר של עגבניות ופלפלים קלויים / איילת בן - יוסף


חומרים
3 פלפלים אדומים בשרניים
עגבניות גדולות או 4 קטנות
1 בצל גדול קצוץ
1 כף שמן
2 שיני שום קצוצות
1 ליטר מים
1 כפית אורגנו יבש או 2 ענפים של טרי
מלח ופלפל שחור
1 כף חומץ בלסמי
1 מכל יוגורט רצוי 0% שומן
אופן ההכנה

1. קולים את הפלפלים. לכל אחד יש את השיטה שלו - אני אוהבת לעשות את זה בתנור, בתכנית גריל. אם משאירים את התנור מכובה אחרי שגומרים אפשר לקלף את הפלפלים בקלות. קולפים וחותכים לקוביות.
2. את העגבניות חולטים במים רותחים, מקלפים וקוצצים לקוביות.
3. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. כשהוא הופך לשקוף מוסיפים שום, עגבניות ופלפלים ומבשלים כחמש דקות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים מים, אורגנו, מלח ופלפל ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות.
4. מורידים את המרק מהאש ומקררים מעט, מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון ומערבלים למחית חלקה (אפשר גם עם בלנדר מוט ישירות בתוך הסיר). מוסיפים חומץ ומצננים. כשהמרק קר מערבבים פנימה את היוגורט, טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים קר עם יוגורט צונן ועלה נענע מרענן

חזרה