שלח להדפסה  
צמחוני

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלאפל אפוי עם סלט בצל אדום בפיתה עיראקית / מתוך הספר "מזונות מופלאים"

אנו, הישראלים מכירים את הפלאפל בטיגון עמוק. במתכון שלפנינו מברישים את כדורי הפלאפל בשמן ואופים בתנור עד שהם נהיים פריכים. סלט הבצל האדום הנלווה אליהם ומוסיף מימד נוסף של פריכות, כמו גם את טעמו האופייני של בצל מזרח תיכוני מתוק.


חומרים (6 מנות)
2 קופסאות (400 גרם) גרגרי חומוס אורגניים
3 שיני שום כתושות
2 כפיות זרעוני כוסברה גרוסים
1 בצל קטן, קצוץ דק
4 כפות כוסברה קצוצה
1 ביצה גדולה, טרופה
2 כפות שמן בוטנים או שמן צמחי
1 בצל אדום
חופן עלי כוסברה
חופן עלי פטרוזיליה
1 כפית זרעוני כמון
2 כפות מיץ לימון
150 מ"ל יוגורט טבעי סמיך
1/2 מלפפון ירוק, מגורר ומסונן
מלח ים
פלפל
8 פיתות עיראקיות
אופן ההכנה
  1. מכניסים את גרגרי החומוס, השום, זרעוני הכוסברה הגרוסים, הבצל ועלי כוסברה למעבד מזון או ממחה ומעבדים היטב למחית חלקה למדי.
  2. טורפים את הביצה עם מלח ופלפל, מוסיפים לתערובת החומוס ומערבבים היטב. קורצים כדורים בגודל אגוזי מלך. מסדרים בתבנית אפייה משומנת קלות ומצננים משך 4 שעות או במשך הלילה.
  3. מברישים את כדורי הפלאפל בשמן ואופים בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות צלזיוס (דרגה 6 בתנור גז), למשך 20 דקות. הופכים פעם אחת.
  4. בינתיים, פורסים דק את הבצל האדום ומניחים בקערה יחד עם עלי הכוסברה והפטרוסלינון.
  5. מחממים מחבת יבשה וקולים את זרעוני הכמון, מוסיפים אותם לבצל הפרוס עם מיץ הלימון ומניחים ל-10 דקות.
  6. מערבבים את היוגורט במלפפון הירוק המגורר, ממליחים ומפלפלים. כאשר כדורי הפלאפל מוכנים עוטפים אותם בפיתות עיראקיות עם סלט הבצל וכף גדושה של תערובת היוגורט.


חזרה