שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פזואלוס / רבקה לוי מלול מתוך הספר "הבישול המרוקני"

כמות ל60-70 פזואלוס


חומרים
1 ק"ג קמח
8 ביצים
8 כפות שמן
8 כפות מים
1 כוס אבקת סוכר
שמן לטיגון
כלים:
1 מזלג ארוך לטיגון
1 סיר רחב ועמוק למדי
1 רשת גדולה
אופן ההכנה
  1. עושים גומה בקמח. מכניסים בה את הביצים אחת אחת ומערבבים. מוסיפים את המים ואת השמן ולשים היטב.
  2. מפזרים קמח על השיש, מרדדים פעמים אחדות. מחלקים ל-10-12 גושים. מפזרים עליהם קמח ומכסים במגבת.
  3. נוטלים בכל פעם גוש בצק אחד ומרדדים ממנו עלה דק מאוד בעובי של כ-1 מ"מ. מחלקים לרצועות באורך של 30-40 ס"מ וברוחב של 5 ס"מ.
  4. פורשים מפה או סדין על שולחן ומקמחים אותה קלות. מניחים את הרצועות על המפה ומכסים במפה שנייה ומשאירים כך עד לגמר כל הרצועות.
  5. מנערים את עודף הקמח. מכינים סיר לטיגון עמוק. מחממים היטב את השמן מבלי שירתח, לוקחים רצועה אחת של בצק ונועצים בה מזלג בקצה האחד, תופסים ביד שמאל את הקצה השני ומכניסים את הקצה שבו נעוץ המזלג אל תוך השמן לשנייה אחת, או שתיים בלבד. מגוללים את הבצק סביב המזלג עד לסוף הרצועה. הטיגון חייב להיות מהיר והצבע נשאר זהוב בהיר מאוד. הסימן להצלחה הוא כאשר בועות אוויר תופחות בבצק בזמן הטיגון. מעבירים לרשת לשם סינון עודף השמן.
  6. לאחר גמר הטיגון מסדרים על מגש ומפזרים מעט אבקת סוכר.

    הערה: יש לנהוג בבצקיות בזהירות רבה, הן שבירות מאוד.


חזרה