שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קברמה - קדרת ירקות, בשר וביצה אפויה בתנור / בני סיידא

רצוי להשתמש בקעריות חסינות חום, בעלות מכסה תואם.אפשר לשמור במקרר עד יומיים ללא הביצים. כשרוצים, שוברים את הביצים מעל התבשיל, מחממים בתנור ומגישים.


חומרים (6 מנות)
1/4 כוס (50 מ"ל) שמן
500 גרם בשר בקר (צוואר, שריר) חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים קצוצים דק
3 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
3 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
מלח ופלפל שחור
3 כפות עלי טימין מופרדים מהגבעולים
3 כפות עלי זעתר מופרדים מהגבעולים
6 ביצים
אופן ההכנה
  1. מחממים מחצית מהשמן בסיר ומטגנים את קוביות הבשר עד הזהבה. מכסים במים רותחים, מרתיחים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך. מסננים.
  2. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
  3. מחממים את שארית השמן במחבת ומטגנים את הבצל והגזר כ-10 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד 5 דקות, מערבבים מדי פעם. מוסיפים את קוביות הבשר המבושלות, מתבלים במלח, בפלפל, בטימין ובזעתר ומוסיפים כשליש כוס מים. מבשלים יחד 10 דקות על להבה בינונית, מערבבים מדי פעם.
  4. מחלקים את התערובת לקעריות חסינות חום, שוברים מעל כל קערית ביצה, מכסים את הקעריות במכסה (או ברדיד אלומיניום) ואופים כחצי שעה. מגישים חם.


חזרה