שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוסקה של חצילים ובשר בציפוי לבן / בני סיידא

תבנית בגודל 25*25 ס"מ


חומרים (6 מנות)
לחצילים:
6 חצילים (1/2 1 ק"ג) קלופים ופרוסים לאורך
1 ביצה
3/4 כוס (150 מ"ל) מים
שמן לטיגון חצי עמוק
למלית:
1 חציל גדול
שמן לטיגון
3 בצלים גדולים קצוצים דק
1 ק"ג בשר בקר טחון
מלח ופלפל שחור
1/4 כפית כמון
1 ביצה
לציפוי:
2 ביצים
2 כוסות (40 מ"ל) מים
2 כפות גדושות (25 גרם) קמח תפוחי אדמה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
1. החצילים: מסדרים את החצילים בשכבה אחת על מגד גדול, זורים מעליהם מלח ומשהים לשעה. מנגבים היטב. טורפים בקערה את הביצה והמים, טובלים את פרוסות החצילים בבלילה. מחממים בסיר שמן לטיגון חצי עמוק, ומטגנים את פרוסות החצילים עד שהן מזהיבות היטב. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השומן.


2. המלית: קולים את החציל על להבת הכיריים עד שהוא משחיר. קולפים ומועכים את בשר החציל. מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך בחישה, עד שהוא משחים. מוסיפים את בשר החציל, מתבלים במלח, בפלפל ובכמון, מוסיפים את הביצה ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. בוחשים מדי פעם.


3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).


4.מסדרים שני שלישים מפרוסות החצילים לאורך ולרוחב התבנית בשתי שכבות, כך שתיווצר צורת שתי וערב. מורחים על החצילים את המלית, בשכבה אחידה ומכסים בפרוסות החצילים שנותרו.


5. הציפוי הלבן: שמים בסיר את כל מרכיבי הציפוי, מבשלים על להבה בינונית, תוך בחישה, 5 דקות, עד הסמכה. מסירים מהכיריים, יוצקים על החצילים ואופים כחצי שעה, עד השחמה. מגישים חם.


חזרה