שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק גספצ'ו אסיאתי / ניצן רז

לשמור במקרר עד 5 ימים


חומרים (6 מנות)
6 עגבניות (כ 800 גרם) גדולות ובשלות
3-4 מלפפונים
1.5 פלפלים אדומים
1 בצל לבן
4 שיני שום
2 פלפלים אדומים חריפים
שורש ג'ינג'ר קלוף באורך 3 ס"מ
2 גבעולי סלרי
10 עלי נענע
10 עלי ריחן
10 עלי כוסברה
4 כפיות סוכר
4 כפיות מלח
3 כפות רוטב סויה
1/2 כוס שמן זית
3/4 כוס חומץ אורז או חומץ בן יין לבן
אופן ההכנה
  1. שמים את כל המרכיבים, למעט חצי מלפפון וכמה מהעלים, במעבד מזון, ומעבדים בכמה לחיצות קצרות ("פולסים") למחית גסה מאוד, כדי שעדיין יישארו במרק חתיכות קטנות של הירקות. מאחסנים במקרר, עד שהמרק קר מאוד.
  2. ההגשה: קוצצים דק את חצי המלפפון ואת העשבים ששמרנו. יוצקים את המרק לקעריות או כוסות, מפזרים את המלפפון והעשבים ומגישים.




חזרה