שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם שיפון, קמח מלא, קמח לבן ורוזמרין / יהודה אשכנזי

לאמירה ש"ילדים ובעלי חיים גונבים את ההצגה", צריך כבר מזמן להוסיף גם לחם באפייה ביתית.

אחרי שנים של אפיית לחמים שונים מקמח לבן, בישרה לי דוקטור סמדר:

"צריך לאזן את הגלוקוז". ואז החלטתי לאפות לחם משיפון וקמח מלא ולהקטין את כמות הקמח הלבן. חיפשתי מתכון ברוח זו ב-ynet העשיר בדרך- כלל, אך לחם כזה אין.

ניסיתי, פיתחתי, התפחתי ואפילו שבינתיים נפרדתי מעודף הגלוקוז, הלחם נשאר עמנו. הנה לפניכם מתכון ללחם עשיר, עדין וטעים, בצבע אדמה -טבעי, מלא וכבד יותר מלחם שכולו קמח לבן.

תפיחתו איטית ופחות "מפוארת". מצויין לרטבי דגים ובשר (מתכון שלי לדגים בקישור מצד ימין), גבינות קשות ולבנה, וגם לטפטף עליו שמן זית, שום מרוח ועגבניה , לצד יין, מתכון לפתרון מיטרדים. תהנו.


חומרים
2 כוסות קמח שיפון 
2 כוסות קמח מלא 
4 כוסות קמח לבן 
קוביית שמרים או שמרית
2 כוסות מים פושרים 
1/3 כוס שמן רגיל או זית
1 כפית  סוכר חום 
1 כף מלח 
2 ענפי רוזמרין שעליו קצוצים דק
אופן ההכנה
  1. מנפים את הקמחים לתוך קערת המיקסר, ומפוררים - ישירות על הקמח - את קוביית השמרים.
  2. מפזרים את הסוכר, מוסיפים את השמן ומערבבים בכף עץ. מוסיפים את המים בהדרגה תוך בחישת הבצק המתקבל. מערבלים בוו הלישה במיקסר במשך 5 דקות. 
  3.  מוסיפים את המלח ולשים את הבצק בידיים עוד 5 דקות (שזה כיף אמיתי). צריך להתקבל בצק גמיש, לא דביק ולא יבשושי.
  4. פורשים ניילון נצמד על הבצק ועליו מגבת מטבח, מניחים במקום חמים להתפחה ראשונה ולהכפלת הנפח (כשעה בקיץ וכשעה וחצי ביום סגרירי).
  5. מפזרים את הרוזמרין (אם אין, אפשר להחליף בטימין, זעתר או צמחי תבלין שיש במקרר). לשים בידיים במשך 5 דקות. מכסים ומניחים להתפחה שנייה ולהכפלת הנפח.
  6. בידיים מקומחות תופחים על הבצק ומחלקים אותו לשניים. מעצבים שתי ככרות לחם, עגולות או מאורכות (או כמו "הלב" שאפיתי למאיה החוגגת מהדגים והתאנים). מניחים בתבנית אפייה או בתבניות מאורכות לעוגה.
  7. יוצרים ארבעה חתכים לרוחב הכיכר בסכין חדה, מפזרים מעל מעט קמח ומעט מלח גס, ואפשר לטפטף טיפות בודדות של שמן זית ולזרות עליו זעתר. מכסים להתפחה שלישית למשך 30 דקות.
  8. מניחים בתחתית התנור קערית מים (ליצירת אדים ולחמים פריכים), ומחממים את התנור במשך 10 דקות ל-190 מעלות צלזיוס.
  9. מכניסים את הלחמים לתנור החם ומורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. אופים כ-40 דקות - עד לקבלת לחם שזוף שתחתיתו התקשתה.
  10. תנו ללחם 10 דקות של חסד ומנוחה לפני פריסתו.

חזרה