שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גרניטה עגבניות / ניצן רז

מקפא עם מרקם של ברד, שמראהו השקוף לא מגלה שיש לו בעצם טעם של עגבניות.


חומרים (6 מנות)
לסירופ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
לגרניטה:
2 כוסות מי עגבניות (ראו קישור למתכון מימין)
4 כפיות עלי נענע חתוכים לרצועות דקות
אופן ההכנה
  1. הסירופ: שמים בסיר את המים ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. מצננים.
  2. שמים בתבנית שטוחה 6 כפיות מהסירופ, מוסיפים את מי העגבניות והנענע, מערבבים ומקפיאים חצי שעה. מוציאים ומערבבים תוך תנועות גירוד ארוכות במזלג. חוזרים על הפעולה כל חצי שעה, חמש פעמים נוספות. אם שכחתם לערבב כל חצי שעה והגרניטה קפאה, מוציאים מהמקפיא, קוצצים סכין לקוביות ומתחילים מהתחלה. שומרים במקפיא עד חודש.


    מה עושים עם גרניטה עגבניות?
    - מגישים ככה, עם עלעלי נענע או כוסברה לקישוט, לצד מנות או בין מנות בארוחה, כמנה מרעננת ומפרידה בין מנות.

    - מגישים עליה, כמצע, סלטים קרים (כמו סלט שומר ועגבניות, אויסטרים, סביצ'ה ועוד).


חזרה