שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בתנור עם צימוקים ופקאנים / רון (שפאץ) כהן


חומרים
6 כרעי עוף או עוף שלם מחולק ל-6 מנות- הכל טרי ונקי
1 כוס יין אדום יבש
1.5 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ מתובל בטרגון
1/2 כוס שמן זית
1 גבעול טימין
1 גבעול קטן של מרווה
1 גבעול רוזמרין
1 עלה דפנה
1 כף גרידת תפוז
2 בצלים אדומים חתוכים לקוביות
3 שיני שום קצוצות דק
1 מקל קינמון שבור לכמה חתיכות
4 כפות גדושות צימוקים
4 כפות גדושות אגוזי פקאן קלופים
1/2 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. בכלי שיחזיק את החומרים בצפיפות, מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה מלבד הצימוקים והפקאנים. מוסיפים את העוף ומשרים במקרר למשך הלילה - אפשר גם ביום - עם שניים שלושה ערבובים והפיכות באמצע.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס - ללא טורבו אם אתם מכינים רק תבנית אחת, ועם טורבו אם אתם מכינים מספר תבניות.
  3. מסדרים את העוף בשכבה אחת בכלי שיכול להיכנס לתנור. מוסיפים את הצימוקים והפקאנים ואת נוזלי המרינדה ואופים על רשת שמונחת מעט מתחת לאמצע התנור כך שהתבנית תהיה ממש במרכז ל-45 דקות עם העור כלפי מעלה. במהלך האפייה יוצקים בנדיבות מנוזלי הבישול על העוף.

    מותר ואף רצוי להוסיף לתבנית תפוחי אדמה שלמים או בטטות שלמות - יש לנקב את הירקות ואת הבטטות ולהכניס רק לחצי שעה - כדי לקבל ארוחה שלמה ומענגת.

    כשהעוף מוכן ורוצים להשקיע, אפשר לסנן את נוזלי הבישול ולצמצם אותם בסיר על להבה גבוהה עד שמקבלים רוטב סמיך. מוסיפים מלח, אם צריך, רק בסוף הצמצום. המושחתים יכולים להוסיף רבע חבילת חמאה, ממש לקראת סוף הצמצום.




חזרה