שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט דאיקון / איריס ז'ורלט

המונח דאיקון מתייחס למגוון של צנונים הידועים גם כצנון יפני, צנון סיני, וצנון סאצומה. צבעם לבן וטעמם עדין בהשוואה לצנונים האדמדמים.

התחליף המקומי המומלץ הוא: לפת.


חומרים
4 כפות פטרוזיליה טרייה (ביפן משתמשים בעשב התיבול מיצובה) קצוצה דק
1 כף חומץ אורז
1.5 כפות שמן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 דאיקון קלוף חצוי ופרוס דק, או 5 לפתות - פרוסות אף הן
1 חסה ערבית
1 פלפל ירוק ללא הגרעינים קצוץ
1 אבוקדו ללא הגלעין חתוך לקוביות
לקישוט:
4 ביצים קשות חצויות
אופן ההכנה
  1. מערבבים יחד בקערה את הפטרוזיליה החומץ, השמן, המלח, והפלפל שחור בקערה.
  2. מערבבים בקערה את הדאיקון החסה, הפלפל והאבוקדו. יוצקים מעל את הרוטב, מקשטים בחצאי ביצים ומגישים.




חזרה