סלט דאיקון
/ איריס ז'ורלט
המונח דאיקון מתייחס למגוון של צנונים הידועים גם כצנון יפני, צנון סיני, וצנון סאצומה. צבעם לבן וטעמם עדין בהשוואה לצנונים האדמדמים.
התחליף המקומי המומלץ הוא: לפת.
|
חומרים
|
4 כפות פטרוזיליה טרייה (ביפן משתמשים בעשב התיבול מיצובה) קצוצה דק |
1 כף חומץ אורז |
1.5 כפות שמן |
1 כפית מלח |
1 כפית פלפל שחור |
1 דאיקון קלוף חצוי ופרוס דק, או 5 לפתות - פרוסות אף הן |
1 חסה ערבית |
1 פלפל ירוק ללא הגרעינים קצוץ |
1 אבוקדו ללא הגלעין חתוך לקוביות |
לקישוט: |
4 ביצים קשות חצויות |
אופן ההכנה |
- מערבבים יחד בקערה את הפטרוזיליה החומץ, השמן, המלח, והפלפל שחור בקערה.
- מערבבים בקערה את הדאיקון החסה, הפלפל והאבוקדו. יוצקים מעל את הרוטב, מקשטים בחצאי ביצים ומגישים.
|
חזרה |