עוגה בחושה עם תפוחים מטוגנים, דבש וקינמון
/ בני סיידא מתוך הספר "קלות ומהירות - עוגות"
עוגה עסיסית, עשירה בדבש, תפוחים וקינמון. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל או רוטב וניל צונן. זמן הכנה: 20 דקות.
|
חומרים
|
1 ק"ג תפוחים מסוג גרנד סמיט |
350 גרם חמאה רכה |
3 כפות דבש |
1 כפית קינמון |
1.25 כוסות סוכר |
4 ביצים |
2.5 כוסות קמח תופח |
1 כף קליפת לימון מגוררת |
לזרייה: |
3 כפות סוכר |
1 כפית קינמון |
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת, או שתי תבניות כיכר באורך 30 ס"מ משומנות |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). קולפים את התפוחים, מסירים את הליבות ופורסים ל-8 פלחים. ממיסים במחבת 100 גרם חמאה, מוסיפים את התפוחים ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את הדבש והקינמון ומטגנים עד שהתפוחים יזהיבו.
- שמים בקערת המערבל את הסוכר ויתרת החמאה ומערבלים 5 דקות. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ואחר כך את הקמח, ומערבלים עוד 3 דקות. מוסיפים לבלילה את התפוחים וקליפת הלימון ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית וזורים מעל את הסוכר והקינמון. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש.
|
חזרה |