טארט לימון
/ בני סיידא מתוך הספר "קלות ומהירות - עוגות"
עוגיות חמאה טחונות עם קליפת לימון מגוררת מהוות מצע פריך וריחני למלית לימון ושמנת הנאפית בחום נמוך. טעים עם סורבה לימון. זמן הכנה: 20 דקות.
|
חומרים
|
לבסיס: |
250 גרם עוגיות חמאה טחונות |
2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק |
100 גרם חמאה מומסת |
למלית: |
6 ביצים |
1.5 כוסות סוכר |
3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי |
2 כפות קליפת לימון מגוררת דק |
3/4 כוס שמנת מתוקה |
לעיטור: |
קליפות לימון מסוכרות (לא הכרחי) |
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום נמוך (150 צ.). מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבסיס, משטחים על תחתית התבנית ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא כ-10 דקות.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר 3 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבבים. מוסיפים את השמנת ומערבבים. יוצקים את התערובת בזהירות לתבנית.
- אופים 50-60 דקות, עד שהמלית תתייצב. מצננים, ואם רוצים – מעטרים בקליפות לימון מסוכרות. מגישים בטמפרטורת החדר.
|
חזרה |