שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינת שמנת עם אגסים / בני סיידא מתוך הספר "קלות ומהירות - עוגות"

עוגת גבינת שמנת עם אגסים, אפויה על מצע עוגיות חמאה. פשוטה ונהדרת. זמן הכנה: 15 דקות.


חומרים
לבסיס:
200 גרם עוגיות חמאה טחונות
80 גרם אגוזי מלך טחונים
1 כף קליפת לימון מגוררת
100 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
450 גרם אגסים משומרים ללא הנוזלים (משקל לאחר סינון)
500 גרם גבינת שמנת
2 גביעים שמנת של פעם
1 כוס סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
3 ביצים טרופות
לעיטור:
קצפת (לא הכרחי)
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את חומרי הבסיס, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתבנית ומהדקים היטב לתחתית. מכניסים למקפיא ל-10 דקות.
  2. מחממים תנור לחום נמוך (150 צ.). מסדרים את חצאי האגסים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. שמים בקערת המערבל את הגבינה, השמנת, הסוכר וקליפת הלימון ומערבלים דקה, מוסיפים את הביצים ומערבלים דקה נוספת.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 60-70 דקות, עד שהמלית תתייצב אך עדיין תהיה רוטטת.
  4. מכבים את התנור, מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית, ומחזירים את העוגה לתנור הכבוי עד לצינון מלא. מקררים ומגישים, אפשר עם קצפת.


חזרה