שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כבד קצוץ בשקיקי פילו / ענת לקריץ

מומלץ להגיש עם רוטב פטריות.


חומרים
בצק פילו מרודד
150 גרם חמאה (או מחמאה) מומסת
500 גרם כבדי עוף טריים ומנוקים
3 בצלים בינוניים, קצוצים
2-3 ביצים קשות חתוכות גס
פלפל שחור גרוס
מלח
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. דואגים להפשיר את בצק הפילו מראש (במשך לילה, במקרר).
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את הכבדים, וצולים אותם עד שהם משנים צבע (לא לייבש). ממליחים, מפלפלים, מוסיפים מעט מים רותחים, מערבבים היטב ומכבים את האש.
  3. מעבירים את תערובת הכבדים למעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את הביצים הקשות ומערבים בהפסקות רק עד שכל החומרים מתערבבים (לא להגיע למצב של דייסה).
  4. פורשים על השיש שלוש שכבות של בצק (בין שכבה לשכבה מורחים מחמאה מומסת). חותכים מהבצק ריבועים בגודל 15X15 ס"מ לפחות.מניחים כמוד נדיבה של ממרח הכבד במרכז כל ריבוע וסוגרים לשקיק (אפשר להניח בתבנית שקעים, ואפשר לקשור בגבעולי עירית). עד כאן אפשר להכין יום קודם.
  5. מברישים את השקיקים בחמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 1/2 שעה. מגישים חם.
חזרה