שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שמרים במלית קרם שקדים / מיכל לוי-אלחלל

מומלץ להגיש אותה מיד בתום האפייה, אבל אפשר גם להקפיא. העוגה תופחת ובזמן האפייה עולה מעל דפנות התבנית - וכך נוצר ה"כתר" המפואר שעל ראשה


חומרים
לבצק:
1 כוס חלב
100 גרם חמאה מומסת
40 גרם שמרים טריים (או 15 גרם שמרים יבשים)
1/2 כוס מים
6 כוסות קמח
1 כפית מלח
2/3 כוס סוכר
2 ביצים
למלית:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 גרם אבקת סוכר
1 כוס שקדים טחונים
4 ביצים
3 כפות קמח
לציפוי:
1 כוס קמח
3 כפות סוכר חום
75 גרם חמאה
מעט מלח
1 כף חלב
להברשה:
1 ביצה טרופה
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ
אופן ההכנה
  1. הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת המערבל (או במעבד מזון). לשים בוו הלישה במהירות איטית כ-10 דקות, עד שנוצר בצק רך (אםהבצק לח מדי, מוסיפים מעט קמח). מכסים את הבצק במגבת לחה ומשהים לתפיחה כחצי שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. המלית: מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר כ-2 דקות, עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים את השקדים ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל, עד שהן נבלעות בבצק. מוסיפים את הקמח ומערבלים כדקה נוספת. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר, עד לשימוש.
  3. הציפוי: שמים את כל מרכיבי הציפוי במעבד מזון ומעבדים בהפעלות קצרות, עד שנוצרים "פירורים" (גם אם נוצרו גושים גדולים, זה בסדר - תמיד תוכלו לפורר אותם יותר לאחר ההקפאה). מעבירים לקערה ומאחסנים במקפיא.
  4. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס), ומשמנים את התבנית בחמאה.
  5. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול ברוחב כ-45 ס"מ ובעובי שלושת רבעי ס"מ. מורחים את כל המלבן בשכבה דקה של קרם השקדים וחותכים אותו לרוחבו לרצועות ברוחב 6 ס"מ. מגלגלים רצועת בצק אחת ל"שבלול" כמעד עד תום הרצועה . כשנותרה רק פיסת בצק קטנה, מחברים את הרצועה הבאה וממשיכים לגלגל, מחברים כך את שאר הרצועות, עד שנוצר "שבלול" בצק גדול. מעבירים לתבנית, מכסים בבד לח ומתפיחים כ-25 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מברישים את הבצק התפוח בביצה (בעדינות) ומפזרים עליו את פירורי הבצק באופן אחיד. אופים 15 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים עוד 35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מומלץ להגיש טרי (אפילו חמים) באותו היום או לאחסן במקפיא מיד לאחר האפייה (עד חודש) ולחמם קצת לפני ההגשה.




חזרה