|
|
|
|
עוף עם איטריות מרק
/ מיכל שור
|
חומרים (8 מנות)
|
8 כרעי עוף (אפשר גם חלקים אחרים) |
1 בצל אדום |
1 פחית קטנה תירס משומר |
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס |
1/2 קופסה פטריות משומרות, פרוסות |
3 שיני שום כתושות |
1 חבילה איטריות למרק, או קצת יותר רחבות |
מלח ופלפל תבלין עוף בגריל, או רוטב חריף מתוק של "אוליביה", כמון, אבקת שום |
אופן ההכנה |
- מתבלים את העוף במלח, פלפל ותבלין עוף לגריל.
- מבשלים את האיטריות במים (לפי הוראת היצרן).
- קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן.
- מוציאים את הנוזלים מפחיות התירס והפיטריות.
- מערבבים בקערה איטריות, תירס, בצל מטוגן ופיטריות מוסיפים מלח ופלפל ומעבירים לקערת פיירקס.
- מניחים את העוף על האיטריות, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות צלזיוס למשך חצי שעה. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד להשחמה.
- ניתן למרוח על העוף לאחר ההשחמה ברוטב מתוק חריף של "אוליביה". רצוי לחורר במזלג את העור של העוף בכדי שהשומן ירד לאיטריות. רצוי לא לבשל את האיטריות יותר מידי.
| חזרה | | |