שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף עם איטריות מרק / מיכל שור


חומרים (8 מנות)
8 כרעי עוף (אפשר גם חלקים אחרים)
1 בצל אדום
1 פחית קטנה תירס משומר
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1/2 קופסה פטריות משומרות, פרוסות
3 שיני שום כתושות
1 חבילה איטריות למרק, או קצת יותר רחבות
מלח ופלפל תבלין עוף בגריל, או רוטב חריף מתוק של "אוליביה", כמון, אבקת שום
אופן ההכנה
  1. מתבלים את העוף במלח, פלפל ותבלין עוף לגריל.
  2. מבשלים את האיטריות במים (לפי הוראת היצרן).
  3. קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן.
  4. מוציאים את הנוזלים מפחיות התירס והפיטריות.
  5. מערבבים בקערה איטריות, תירס, בצל מטוגן ופיטריות מוסיפים מלח ופלפל ומעבירים לקערת פיירקס.
  6. מניחים את העוף על האיטריות, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות צלזיוס למשך חצי שעה. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד להשחמה.
  7. ניתן למרוח על העוף לאחר ההשחמה ברוטב מתוק חריף של "אוליביה". רצוי לחורר במזלג את העור של העוף בכדי שהשומן ירד לאיטריות. רצוי לא לבשל את האיטריות יותר מידי.
חזרה