שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף בנוסח האיים עם בננות קלויות / אנה סלבי מתוך הספר "מזונות מופלאים"

בג'מייקה נוהגים לקלות את הבננות בקליפתן. מבשר הבננה מכינים מחית המשמשת תחמיץ פיקנטי מאוד לבשר ודגים. שתי הטכניקות משמשות במתכון הבא.


חומרים (4 מנות)
5 בננות
2 כפות דבש צלול
1 כף מולסה (דבשה)
2 שיני שום כתושות
5 כפות שמן זית
2 כפיות פתיתי צ'ילי מיובשים
1 כפית כמון גרוס
1 כפית גרגרי כוסברה גרוסים
4 חזות עוף (ללא עצם)
1 כפית פתיתי צ'ילי מיובשים, או זרעוני שומשום קלויים
מלח ופלפל
סלט מעורב מירקות ירוקים,כגון רוקט או מיזונה( ירק יפני המזכיר בצורתו רוקט ולו טעם חרדל עדין)
עגבניות קלויות, כתוספת בהגשה
אופן ההכנה
  1. קולפים את אחת הבננות ומכניסים למעבד מזון או ממחה. מוסיפים את הדבש, השום ו-2 כפות משמן הזית. מפעילים את מעבד המזון עד קבלת בלילה חלקה.
  2. מחממים מחבת יבשה, מוסיפים את פתיתי הצ'ילי, הכמון והכוסברה וקולים את התבלינים משך 30-60 שניות, מקפיצים את תוכן הסיר לעיתים קרובות. התבלינים מוכנים כאשר חשים בניחוח הכמון והכוסברה.
  3. מוסיפים את התבלינים, המלח והפלפל לתחמיץ הבננות ומערבבים עד קבלת מרקם חלק. אם התחמיץ סמיך מדי מוסיפים שמן.
  4. מניחים את חזות העוף בכלי רדוד, יוצקים עליהם את התחמיץ ומצפים היטב משני הצדדים. מכסים ומצננים במקרר משך 2-6 שעות.
  5. מניחים את העוף בתבנית אפייה (כשהעור כלפי מטה), ומצפים היטב בתחמיץ. אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, במשך 10 דקות. הופכים את העוף ומברישים בשארית התחמיץ. את הבננות הנותרות חוצים לאורכן בקליפתן, ומניחים אותן כך בתבנית האפייה לצד העוף.
  6. מטפטפים את שארית השמן על הבננות, מפזרים עליהן את פתית הצ'ילי ואופים במשך 15-20 דקות, או עד שהעוף מבושל לגמרי והבננות רכות. מגישים את העוף כשהוא פרוס לפרוסות עבות, ולצידו הבננות האפויות בקליפתן, העגבניות הקלויות וסלט ירוק.



חזרה