מרק שום ושקדים
/ אנה סלבי מתוך הספר "מזונות מופלאים"
המרק עשיר מאוד ולכן מגישים אותו בכמויות קטנות. ברומא העתיקה נודע המרק כמועיל לבריאות תודות לסגולותיו כקוטל-בקטריות וכמגן על הלב.
משך ההכנה: 15 דקות + משך השרייה והצינון
|
חומרים (6 מנות)
|
50 גרם לחם |
125 גרם צימוקים |
125 גרם שקדים קלופים וקלויים |
3 כפות שמן זית |
3 שיני שום כתושות או קצוצות גס |
כ-4 כוסות חלב או מים |
אזוב או פרחי זיפן לקישוט |
אופן ההכנה |
- קורעים את הלחם לפיסות קטנות ושמים בקערית קטנה. בקערית נפרדת שמים את הצימוקים. מכסים את שניהם במים ומניחים למשך 30-60 דקות, או עד שהצימוקים תופחים.
- מוציאים את הלחם מהמים וסוחטים היטב. מניחים את הלחם במעבד מזון או ממחה יחד עם השקדים ומעבדים לממרח חלק (אפשר להשתמש בעלי ובמכתש).
- מוסיפים את שמן הזית, השום, הצימוקים והחלב ומעבדים למרק חלק.
- מצננים את המרק במקרר משך 2-3 שעות כדי שהטעמים יתמזגו. יוצקים לקעריות קטנות, זורים אזוב או פרחי זיפן ומגישים.
|
חזרה |