שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק שום ושקדים / אנה סלבי מתוך הספר "מזונות מופלאים"

המרק עשיר מאוד ולכן מגישים אותו בכמויות קטנות. ברומא העתיקה נודע המרק כמועיל לבריאות תודות לסגולותיו כקוטל-בקטריות וכמגן על הלב.

משך ההכנה: 15 דקות + משך השרייה והצינון


חומרים (6 מנות)
50 גרם לחם
125 גרם צימוקים
125 גרם שקדים קלופים וקלויים
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות או קצוצות גס
כ-4 כוסות חלב או מים
אזוב או פרחי זיפן לקישוט
אופן ההכנה
  1. קורעים את הלחם לפיסות קטנות ושמים בקערית קטנה. בקערית נפרדת שמים את הצימוקים. מכסים את שניהם במים ומניחים למשך 30-60 דקות, או עד שהצימוקים תופחים.
  2. מוציאים את הלחם מהמים וסוחטים היטב. מניחים את הלחם במעבד מזון או ממחה יחד עם השקדים ומעבדים לממרח חלק (אפשר להשתמש בעלי ובמכתש).
  3. מוסיפים את שמן הזית, השום, הצימוקים והחלב ומעבדים למרק חלק.
  4. מצננים את המרק במקרר משך 2-3 שעות כדי שהטעמים יתמזגו. יוצקים לקעריות קטנות, זורים אזוב או פרחי זיפן ומגישים.






חזרה