שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק מלון קר עם נענע, רימונים ושקדים קלויים / אן קליינברג מתוך הספר "רימונים"

מרק מלון - אחת המנות הקלאסיות של המטבח המזרח-תיכוני - מוגש לעתים קרובות עם שקדים או חלב שקדים. עלי הנענע וגרגרי הרימון מוסיפים לו מתיקות וטעם אקזוטי. כדי ליצור אפקט צבעוני מקסים ניתן לקשט את המרק בעיגולים של מלון כתום.


חומרים (5 מנות)
1.25-1 ק"ג מלון ירוק, חצוי ללא הגרעינים
1/4 כוס עלי נענע טריים, וכמה עלים נוספים לקישוט
2 כפות מיץ לימונית סחוט טרי
1/2 כפית מלח
קורט סוכר (לפי הטעם)
1/4 כוס שבבי שקדים קלויים לקישוט (ראו הערה)
1/2 כוס גרגרי רימון לקישוט
אופן ההכנה
  1. באמצעות סכין חדה קולפים את קליפת המלון וחותכים את בשרו לקוביות.
  2. לקערה של מעבד מזון עם סכין המתכת, מכניסים את קוביות המלון, ¼ כוס של עלי הנענע, מיץ הלימונית והמלח. טוחנים עד שהתערובת נעשית נוזלית. טועמים ומתקנים את התיבול: ניתן להוסיף סוכר לפי הטעם. מצננים במקרר ארבע שעות.
  3. לפני ההגשה יוצקים את המרק לקערות אישיות ומקשטים בשבבי השקדים, גרגרי הרימון ועלי הנענע הנותרים.

    הערה: כדי לקלות את השקדים מניחים אותם במחבת חמה יבשה על אש נמוכה, או בתנור אפייה או בטוסטר אובן. קולים כשלוש דקות, או עד שהשקדים מתחילים להזהיב ולהפיץ ארומה נעימה. חשוב להקפיד שהשקדים לא יישרפו.


חזרה