שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרמלדה של תפוז סיני, חמוציות ורימון / אן קליינברג מתוך הספר "רימונים"

התפוז הסיני מעניק נופך אקזוטי, החמוציות נותנות טעם חמצמץ, והרימון מספק את ההפתעה! המרמלדה הזאת מתאימה במיוחד להדגשת הטעמים של עופיון ממולא בגלזורת תפוז רימונים והיא נפלאה גם לצדן של גבינות חריפות כמו סטילטון או צ'דר.


חומרים
3 כוסות תפוז סיני (קומקווט)
1/2 כוס מים
1/2 כוס מיץ רימונים
1.25 כוסות סוכר
1 כף זנגביל מקולף ומגורר
1/2 כפית מלח
500 גרם חמוציות קפואות מופשרות
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/4 כוס גרגרי רימון
אופן ההכנה
  1. פורסים או חוצים את התפוזים הסיניים ומוציאים את החרצנים.
  2. מערבבים בסיר את התפוזים הסיניים, המים, מיץ הרימונים, הסוכר, הזנגביל והמלח, ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית. מנמיכים את האש ומאדים במשך חמש דקות. מוסיפים את החמוציות, מגדילים את האש ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לאדות, עד שהחמוציות מתבקעות.
  3. מפרישים שלושה רבעים של התבשיל ומניחים בצד.
  4. ממשיכים לאדות את יתרת התבשיל עד שהיא מצטמצמת לכמחצית. מוסיפים את הצימוקים ואת התבשיל שהונח בצד לזה המתבשל בסיר, וממשיכים לבשל עוד מעט. תהליך הבישול כולו אמור לארוך בין 30 ל-60 דקות - ככל שהתבשיל מתבשל זמן רב יותר הוא נעשה מרוכז וסמיך יותר.
  5. מסירים את המרמלדה מהאש ומניחים לה להתקרר. כשהמרמלדה מגיעה לטמפרטורת החדר, מקפלים פנימה את גרגרי הרימון. מכסים ומכניסים למקרר. ניתן לשמור את המרמלדה במקרר לתקופה של עד חודש.

חזרה