שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אייריש קרים / ראובן כהן מתוך הספר "סוד הכנת היין"

יש לא מעט מתכונים להכנת אייריש קרים אולם ברוב המקרים ההצלחה לא מאירה פנים מפני שהשימוש בחלב ובביצים הוא בעייתי.

לכן מוצע כאן מתכון פשוט, לא יקר, עם תוצאות מצוינות המוכן תוך שבוע. אך גם מתכון זה חייו קצרים - כחצי שנה בלבד.

המצרכים להכנת 750 מ"ל


חומרים
2 ביצים
1/3 1 כוסות חלב רתוח
1/2 כפית סירופ שוקולד
1 כף תמצית וניל טהור
1/3 כפית תמצית לימון
1/4 כפית קפה נמס
3/4 כוס סוכר
1.75 כוסות ויסקי (רצוי אירי)
אופן ההכנה
  1. שמים את כל המצרכים בבלנדר, מערבלים היטב, שופכים לבקבוק, סוגרים ומניחים במקרר למשך שבוע לפחות. הליקר מוכן לשתייה, ובדרך כלל, הכי טעים בצעירותו.
  2. חובה לשמור במקרר!
  3. הערה: מאחר ובמתכון זה הביצים אינן מבושלות יש להקפיד להשתמש בביצים טריות וממקור ידוע כדי למנוע מחלות וזיהומי מעיים כגון סלמונלה וכד'.




חזרה