שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ליקר תפוזים / ראובן כהן מתוך הספר "סוד הכנת היין"

ליקר בעל טעם טבעי ומרענן, מצוין לבישול ואפיה, אפילו כשהוא עדיין צעיר. טוב במיוחד עם שוקולד.

מוכן לשתייה לאחר כ-6 חודשים. מצרכים להכנת 1 ליטר


חומרים
4 תפוזים גדולים ומתוקים
2-1.5 כוסות סוכר
1 כוס אלכוהול 95% +כוס מים
מים נוספים לפי הצורך
אופן ההכנה
  1. שוטפים את התפוזים היטב ומייבשים אותם בטפיחות קלות.
  2. מקלפים מתפוז אחד את השכבה הדקה החיצונית בעזרת קולפן ירקות.
  3. סוחטים את התפוזים (כולל התפוז הקלוף), ומשלימים עם מים לכמות של 2 כוסות.
  4. שמים בסיר את המיץ, את הקליפות ואת הסוכר, מערבבים ומרתיחים תוך כדי ערבוב.
  5. עם הרתיחה יש להנמיך את חום האש עד סף רתיחה למשך 10 דקות ולערבב לעתים תכופות. מורידים מהאש וממתינים שיתקרר.
  6. שופכים את התערובת שהתקררה למיכל אחסון, מוסיפים את תערובת האלכוהול והמים, מערבבים היטב, סוגרים ומניחים למשך שלושה חודשים.
  7. מסננים את התערובת בעזרת מסננת מתכת על-מנת להוציא את הקליפות ומסננים שוב בעזרת בד או נייר סינון.
  8. סוגרים את המיכל ומניחים ליישון נוסף של 3 חודשים.

חזרה