ליקר תפוזים
/ ראובן כהן מתוך הספר "סוד הכנת היין"
ליקר בעל טעם טבעי ומרענן, מצוין לבישול ואפיה, אפילו כשהוא עדיין צעיר. טוב במיוחד עם שוקולד.
מוכן לשתייה לאחר כ-6 חודשים. מצרכים להכנת 1 ליטר
|
חומרים
|
4 תפוזים גדולים ומתוקים |
2-1.5 כוסות סוכר |
1 כוס אלכוהול 95% +כוס מים |
מים נוספים לפי הצורך |
אופן ההכנה |
- שוטפים את התפוזים היטב ומייבשים אותם בטפיחות קלות.
- מקלפים מתפוז אחד את השכבה הדקה החיצונית בעזרת קולפן ירקות.
- סוחטים את התפוזים (כולל התפוז הקלוף), ומשלימים עם מים לכמות של 2 כוסות.
- שמים בסיר את המיץ, את הקליפות ואת הסוכר, מערבבים ומרתיחים תוך כדי ערבוב.
- עם הרתיחה יש להנמיך את חום האש עד סף רתיחה למשך 10 דקות ולערבב לעתים תכופות. מורידים מהאש וממתינים שיתקרר.
- שופכים את התערובת שהתקררה למיכל אחסון, מוסיפים את תערובת האלכוהול והמים, מערבבים היטב, סוגרים ומניחים למשך שלושה חודשים.
- מסננים את התערובת בעזרת מסננת מתכת על-מנת להוציא את הקליפות ומסננים שוב בעזרת בד או נייר סינון.
- סוגרים את המיכל ומניחים ליישון נוסף של 3 חודשים.
|
חזרה |