|
|
|
|
סלט עגבניות מיובשות
/ שוש רהב ומוסיה אקהויז, מתוך הספר "עינוגים"
|
חומרים (7 מנות)
|
20 עגבניות מיובשות בשמן זית |
3 קישואים שטופים וחתוכי קצוות |
3 כדורי מוצרלה |
15 עלי בזיליקום |
20 זיתים שחורים מגולענים ופרוסים לטבעות |
מעט שמן זית לטיגון |
לרוטב: |
שמן העגבניות |
4 כפות חומץ בלסמי |
5 שיני שום כתושות |
1/4 כפית תבלין מלח שום |
פלפל שחור גרוס טרי |
אופן ההכנה |
- מסננים את העגבניות המיובשות מהשמן לקערית שבה נכין את הרוטב.
- פורסים את הקישואים (בקליפתם) ומטגנים בשמן זית חם עד להזהבה (לא לפגום במרקם הפרוסות).
- בקערת הגשה מניחים עגבניות מיובשות (מסוננות משמן), קישואים, פרוסות מוצרלה דקות, עלי בזיליקום קצוצים ופרוסות זיתים.
- מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים.
| חזרה | | |