שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלילות ממולאות קוקוס וריבה / שוש רהב ומוסיה אקהויז, מתוך הספר "עינוגים"


חומרים
לבצק:
2.5 כוסות קמח תופח
חבילה חמאה
1 גביע שמנת חמוצה (15%)
למלית:
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום קלוי
1/2 כוס אבקת שוקו
1/4 חבילה חמאה
1/2 כוס צימוקים
1 צנצנת ריבת פובידל למריחה
ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה
  1. מערבלים את החומרים במערבל לפירורים. עוטפים בניילון ומניחים לשעה במקרר.
  2. חומרי המלית משמשים לסירוגין לפי שיתוף הפעולה ביניכם, הטעם והחשק.
  3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה. מפזרים את החומרים השונים על כל עלה. (אם משתמשים בריבה, מורחים אותה ועליה מפזרים את החומרים על פי החשק). מעל המלית מפזרים חתיכות דקות של חמאה.
  4. מגלגלים כל עלה לגלילה. סוגרים את הקצוות.
  5. מניחים על גבי נייר אפייה בתבנית אפייה.
  6. מורחים את הביצה הטרופה על פני הגלילות ואופים בתנור חם שחומם מראש (180 מעלות) כ-40 דקות.
  7. מצננים, פורסים לפרוסות ושומרים בכלי אטום.
  8. לפני ההגשה זורים אבקת סוכר (לא חובה).



חזרה