שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט שרימפס, מנגו (או פפאיה) וג'ינג'ר / סמדר סימקין, מתוך הספר "המטבח של סמדר סימקין - פירות ים"


חומרים
300 גרם שרימפס שלמים, קלופים ומנוקים (עם הזנבות)
עלה דפנה
1 בצל ירוק
1/2 כפית פלפל שחור שלם
2 מנגו גדולים בשלים (או 1 פפאיה גדולה ובשלה)
2 מלפפונים
2 כוסות נבטים טריים
1 בצל סגול פרוס דק
100 גרם פקאן טבעי
1/2 חבילה של עירית טרייה חתוכה לחתיכות באורך 5 ס"מ
לרוטב:
3 שיני שום כתושות
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר דק
3 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
3 כפות יין אורז או שרי יבש
1 כף סילאן או דבש
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
שמן שומשום
אופן ההכנה
  1. שמים בסיר 1 ליטר מים, מוספים את עלה הדפנה, את הבצל הירוק חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ וכף גרגרי פלפל שחור שלמים. מביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.
  2. כאשר המים רותחים מוספים את השרימפס השלמים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות על סף רתיחה עד שהשרימפס משנים את צבעם לורוד. מסננים את השרימפס ומרחיקים את הירקות. מצננים לטמפרטורת החדר. מניחים בקערה בצד.
  3. חולטים את הנבטים במים רותחים כ-3 דקות. מסננים ומוסיפים לקערה עם השרימפס.
  4. קולפים את הפפאיה (או המנגו), חוצים אותה ומרחיקים את הגרעינים. פורסים לפרוסות דקות. אם משתמשים במנגו חותכים לקוביות.
  5. שוטפים היטב את המלפפונים מבלי לקלוף אותם. חוצים את המלפפונים לאורכם ובאמצעות כפית מוציאים את התוך שלהם. פורסים את חצאי המלפפונים לפרוסות דקות לרוחבם.
  6. מוסיפים את הפפאיה או המנגו, המלפפונים, הבצל הסגול הפרוס דק, הפקאן והעירית לקערה עם השרימפס והנבטים.
  7. מערבבים בצלוחית נפרדת את כל חומרי הרוטב, יוצקים על השרימפס והירקות ומערבבים היטב.
  8. מניחים במקרר למשך 15 דקות, מוציאים, מערבבים שוב ומניחים על צלחת הגשה. מטפטפים שמן שומשום מעל ומגישים.
חזרה