שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי בצל וגבינות / חנה שאולוב, מתוך הספר "ספר הפשטידות שלי"


חומרים
100 גרם גבינות קשות מעורבות, חתוכות ומפוררות מעט
5 כפות שמן
7 בצלים קלופים, חתוכים לחצי ופרוסים דק
2 כפות מלאות קמח רגיל
1 כוס שמנת לקצפת (250 מ"ל)
1/2 כוס חלב
מלח פלפל לבן ופלפל שחור לפי הטעם
2 ביצים
לבצק פריך:
1 כוס קמח
50 גרם חמאה
כ - 3 כפות מים (אם צריך יותר אפשר להוסיף תוך לישה)
אופן ההכנה
  1. תנור מחומם מראש לחום בינוני (180-200) תבנית פאי בגודל 26, משומנת, או תבניות אישיות, משומנות
  2. לשים את חומרי הבצק לגוש. מרדדים דק ומעבירים בעזרת המערוך לתבנית, כך שיישאר בצק מעבר לדפנות. אם משתמשים בתבניות אישיות, קורצים עיגולי בצק גדולים מעט יותר מקוטר התבניות, משטחים בתבניות וממשיכים בהכנה.
  3. מניחים על הבצק את הגבינות המפוררות.
  4. מטגנים את הבצל בשמן תוך בחישה עד שהוא משחים. מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים את השמנת ובוחשים. כשהעיסה מבעבעת, מוסיפים את החלב ובוחשים. כשהעיסה מבעבעת שוב, מורידים מהאש, מתבלים במלח ובפלפל ובוחשים פנימה ביצה אחר ביצה. מצננים מעט ומעבירים אל הבצק המכוסה בגבינות. מגלגלים את הבצק התלוי מעבר לדפנות לכפי פנים כמו "בורג", ליצירת מסגרת. אופים כ-25 דקות או עד שמוכן.


חזרה