|
חומרים
|
למלית: |
100 גרם גבינת קממבר חתוכה |
300 גרם פסטה מבושלת (כ - 3 כוסות) |
3 ביצים |
1 כוס שמנת לקצפת (250 מ"ל) |
2 כפות גדושות גבינה לבנה 5% |
1 גביע גבינת קוטג' |
מלח, פלפל שחור ופלפל לבן לפי הטעם |
100 גרם גבינת עיזים קשה וחריפה |
100 גרם גבינת כבשים קשה |
1 כף פירורי לחם |
5 פרוסות סלמון מעושן חתוכים (שומרים 2 פרוסות חתוכות לקישוט) |
20 בוטנים קלויים (שומרים 10 לקישוט) |
15 צלפים (שומרים 5 לקישוט) |
1 כף חמוציות אדומות או זיתים שחורים חתוכים לקישוט |
לבצק: |
50 גרם חמאה |
1.5 כוסות קמח תופח |
1 כף שמנת רגילה |
5 כפות מים |
להגשה: |
שמן זית |
כלים: |
תבנית פאי מסיליקון מס' 26 |
אופן ההכנה |
- מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180-200 מעלות)
- מכינים מהחומרים לבצק גוש חלק. מרדדים את הבצק לעלה דק ומעבירים בעזרת המערוך לתבנית. משטחים על הבסיס והדפנות. מניחים גבינת קממבר חתוך וחותכים את עודפי הבצק.
- בקערה מערבבים את הפסטה עם שאר החומרים ומעבירים לבצק. אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק אפוי (אם יש צורך, מכסים לקראת סיום האפייה בנייר אלומיניום).
- מגישים מקושט בסלמון, בבוטנים, בצלפים ובחמוציות. מנה זו לא חותכים למנות אלא מוציאים בעזרת כף כמנה עיקרית לסועד. אפשר לזלף מעט שמן זית מעל לפני ההגשה.
|
חזרה |