שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי פסטה סלמון וצלפים / חנה שאולוב, מתוך הספר "ספר הפשטידות שלי"


חומרים
למלית:
100 גרם גבינת קממבר חתוכה
300 גרם פסטה מבושלת (כ - 3 כוסות)
3 ביצים
1 כוס שמנת לקצפת (250 מ"ל)
2 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינת קוטג'
מלח, פלפל שחור ופלפל לבן לפי הטעם
100 גרם גבינת עיזים קשה וחריפה
100 גרם גבינת כבשים קשה
1 כף פירורי לחם
5 פרוסות סלמון מעושן חתוכים (שומרים 2 פרוסות חתוכות לקישוט)
20 בוטנים קלויים (שומרים 10 לקישוט)
15 צלפים (שומרים 5 לקישוט)
1 כף חמוציות אדומות או זיתים שחורים חתוכים לקישוט
לבצק:
50 גרם חמאה
1.5 כוסות קמח תופח
1 כף שמנת רגילה
5 כפות מים
להגשה:
שמן זית
כלים:
תבנית פאי מסיליקון מס' 26
אופן ההכנה
  1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180-200 מעלות)
  2. מכינים מהחומרים לבצק גוש חלק. מרדדים את הבצק לעלה דק ומעבירים בעזרת המערוך לתבנית. משטחים על הבסיס והדפנות. מניחים גבינת קממבר חתוך וחותכים את עודפי הבצק.
  3. בקערה מערבבים את הפסטה עם שאר החומרים ומעבירים לבצק. אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק אפוי (אם יש צורך, מכסים לקראת סיום האפייה בנייר אלומיניום).
  4. מגישים מקושט בסלמון, בבוטנים, בצלפים ובחמוציות. מנה זו לא חותכים למנות אלא מוציאים בעזרת כף כמנה עיקרית לסועד. אפשר לזלף מעט שמן זית מעל לפני ההגשה.



חזרה