שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גזר / רוני ונציה

עוגה גבוהה ועשירה, אך לא כבדה ודחוסה, מתובלת בתבלינים ארומטיים ובעלת מרקם לח. ציפוי של גבינת שמנת חמצמצה שובר מעט את המתיקות ומשפר מאוד את הטעם והמראה.


חומרים (10 מנות)
3/4 כוס שמן
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים טרופות
1.5 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת אפיה
1.5 כפיות אבקת סודה
1.5 כפיות קינמון טחון
3/4 כפית ציפורן טחון
3/4 כפית הל טחון
1/2 כפית מלח
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
340 גרם גזר (4-5 גזרים) קלופים ומגוררים
לציפוי:
150 גרם גבינת שמנת (30% שומן) בטמפרטורת החדר
75 גרם חמאה רכה
1.5 כפיות תמצית וניל טהור
2.75 כוסות אבקת סוכר מנופה
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
  2. בקערת מיקסר שמים את השמן, הסוכר והביצים ומערבלים היטב לתערובת אחידה.
  3. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה, הקינמון, הציפורן, ההל והמלח לתוך קערה נפרדת.
  4. תוך כדי ערבול במהירות איטית מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים בקצרה רק עד שהקמח נספג והתערובת אחידה. מקפלים פנימה את האגוזים והגזר המגורר במרית.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-1 שעה, עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי (אם העוגה משחימה מדי, מכסים בנייר אלומיניום רופף). מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. הופכים, ומסירים את הנייר.
  6. הכנת הציפוי: בקערת מיקסר מקציפים את הגבינה עם החמאה במהירות נמוכה לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הווניל, ולבסוף מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, עד שמתקבלת תערובת קרמית קלילה (אם הקרם דליל מדי, מניחים במקרר 20-30 דקות עד שהוא מספיק יציב למריחה).
  7. מורחים את הציפוי על העוגה במרית מתכת לקישוט. מעצבים צורות גליות דקורטיביות בעזרת שיני מזלג או מסרק משונן מיוחד (בחנויות מתמחות). בוזקים אבקת קינמון טחון מעל לקישוט (לא הכרחי).




חזרה