|
|
|
|
סלט בייבי תרד
/ פיליס גלזר
|
חומרים (5 מנות)
|
3 כוסות עלי בייבי תרד |
1.5 כוסות עלי ארוגולה (רוקה) ללא גבעולים |
1 כוס כרוב אדום פרוס דק ככל האפשר |
3/4 כוס עלי בזיליקום |
1 חבילה קטנה תערובת עלי חסה שטופים, או ראש חסה ערבית קטנה |
1/2 כוס בצל אדום פרוס דק |
1 כף צנוברים |
1 כף שומשום |
1 כפית זרעוני כוסברה (לא הכרחי) |
לרוטב: |
1/4 כוס שמן זית |
2 כפות מיץ לימון טרי |
1 שן שום גדולה כתושה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1 קוביית קרח |
אופן ההכנה |
- שוטפים את כל העלים ומייבשים היטב (אם לא משתמשים מיד, עוטפים במגבת מטבח, מניחים בשקית ניילון ומקררים).
- מערבבים תרד, ארוגולה, בזיליקום, כרוב אדום, חסה ובצל אדום בקערה.
- קולים צנוברים, שומשום וזרעוני כוסברה במחבת יבשה על אש קטנה, רק עד שהצנוברים והשומשום מזהיבים. בוחשים מדי פעם למנוע השחרה. מפזרים על הסלט.
- בצנצנת עם מכסה, מערבבים שמן זית, מיץ לימון, שום ומלח ופלפל עם קוביית קרח. סוגרים ומנערים עד שהרוטב אחיד. מסלקים את קוביית הקרח ויוצקים את הרוטב על הסלט.
- גיוונים: אפשר להוסיף קוביות גבינת עזים (מומלץ פטה עזים של מחלבת "גד"), פטריות טריות, כף נבט חיטה.
- אפשר להשתמש בשקדים במקום צנוברים. ר א ו רוטב שאפשר לפזר על מגוון רחב של סלטים או ירקות מאודים פשוטים כמו ברוקולי או כרובית. הרבה יותר עשיר בוויטמינים ומינרלים מאשר ויניגרט על בסיס שמן וחומץ.
| חזרה | | |