שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עופות קטנים בירקות שורש / חנוך פרבר


חומרים (8 מנות)
4 עופות קטנים חצויים לשניים לאורכם
לתערובת התיבול:
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות כמון טחון
2 כפיות ג'ינג'ר טחון (יבש)
1 כפית קינמון טחון
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
מעט צ'ילי
הירקות:
2 קישואים פרוסים
4 לפתות קלופות וחתוכות לקוביות
2 בצלים פרוסים לפלחים
מים יין לבן או ציר עוף
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. מערבבים את חומרי התיבול במעבד מזון או עלי ומכתש. מתבלים את העופות, ואת שארית תערובת התיבול מערבבים עם הירקות. מניחים את הירקות המתובלים על קרקעית תבנית צלייה.
  3. מוסיפים נוזל כדי מחצית גובה הירקות, ומניחים את העופות מעל, כשצד העור כלפי מעלה. סוגרים את התבנית בנייר אלומיניום וצולים שעה.
  4. מסירים את הכיסוי וצולים עוד כ-20 דקות, עד שהעור שחום. מדי פעם מרטיבים את העופות בנוזלי הצלייה.




חזרה