|
|
|
|
עופות קטנים בירקות שורש
/ חנוך פרבר
|
חומרים (8 מנות)
|
4 עופות קטנים חצויים לשניים לאורכם |
לתערובת התיבול: |
4 שיני שום כתושות |
1/4 כוס דבש |
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי |
1/4 כוס שמן זית |
2 כפות פפריקה מתוקה |
2 כפיות כמון טחון |
2 כפיות ג'ינג'ר טחון (יבש) |
1 כפית קינמון טחון |
פלפל שחור גרוס טרי |
מלח |
מעט צ'ילי |
הירקות: |
2 קישואים פרוסים |
4 לפתות קלופות וחתוכות לקוביות |
2 בצלים פרוסים לפלחים |
מים יין לבן או ציר עוף |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס
- מערבבים את חומרי התיבול במעבד מזון או עלי ומכתש. מתבלים את העופות, ואת שארית תערובת התיבול מערבבים עם הירקות. מניחים את הירקות המתובלים על קרקעית תבנית צלייה.
- מוסיפים נוזל כדי מחצית גובה הירקות, ומניחים את העופות מעל, כשצד העור כלפי מעלה. סוגרים את התבנית בנייר אלומיניום וצולים שעה.
- מסירים את הכיסוי וצולים עוד כ-20 דקות, עד שהעור שחום. מדי פעם מרטיבים את העופות בנוזלי הצלייה.
| חזרה | | |