שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צימס של גויים / חנוך פרבר

את המנה המצוינת הזו מכינים עם גזר לבן (parsnip), שהוא גידול אירופאי ותיק ועולה חדש כאן. אם לא השגתם, ותרו והגדילו את כמות הלפת והגזר.


חומרים (6 מנות)
3 כפות חמאה
1 ק"ג לפת
500 גרם גזר
500 גרם גזר לבן
1 כוס ציר עוף או יין לבן
3 כפות סוכר חום
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
אופן ההכנה
  1. בסיר כבד ממיסים את החמאה מעל להבה בינונית נמוכה. מוסיפים את הירקות ומאדים תוך ערבוב כחמש דקות.
  2. מוסיפים את הסוכר ואת הנוזלים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים ללא מכסה, על סף רתיחה, כחצי שעה – עד שהירקות רכים ומבריקים. אם מכינים מראש ורוצים לחמם, מוסיפים מעט מים.







חזרה