צימס של גויים
/ חנוך פרבר
את המנה המצוינת הזו מכינים עם גזר לבן (parsnip), שהוא גידול אירופאי ותיק ועולה חדש כאן. אם לא השגתם, ותרו והגדילו את כמות הלפת והגזר.
|
חומרים (6 מנות)
|
3 כפות חמאה |
1 ק"ג לפת |
500 גרם גזר |
500 גרם גזר לבן |
1 כוס ציר עוף או יין לבן |
3 כפות סוכר חום |
פלפל שחור גרוס טרי |
מלח |
אופן ההכנה |
- בסיר כבד ממיסים את החמאה מעל להבה בינונית נמוכה. מוסיפים את הירקות ומאדים תוך ערבוב כחמש דקות.
- מוסיפים את הסוכר ואת הנוזלים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים ללא מכסה, על סף רתיחה, כחצי שעה – עד שהירקות רכים ומבריקים. אם מכינים מראש ורוצים לחמם, מוסיפים מעט מים.
|
חזרה |