שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט עוף ואטריות / איילת בן - יוסף


חומרים (1 מנות)
1 שקית אישית של נודלס ללא בישול
1 חופן (כרבע חבילה) רצועות עוף צלוי (מוכן, או כזה שתצלו בבית)
1 מלפפון ירוק, קצוץ לגפרורים
1/2 בצל ירוק קצוץ דק
חופן בוטנים קלויים, ללא קליפה
לרוטב:
2 כפות סירופ מייפל
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן (לא זית)
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה
  1. מניחים את האיטריות בקערה, מרתיחים מים ויוצקים על האיטריות. ממתינים שלוש דקות ומעבירים את האיטריות לקערה נקיה. יוצקים על הנודלס כמה טיפות שמן ומערבבים היטב כדי שלא ידבקו. מניחים אותן להתקרר.
  2. בזמן שהנודלס שורים ומתקררים קוצצים את הירקות ומכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בצנצנת.
  3. לקערת הנודלס מוסיפים מלפפון, בצל, עוף ובוטנים. יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומתאפקים שתיים-שלוש דקות לפני שזוללים.
  4. תוספות החלפות ושאר ירקות: את המנה הזאת אני אוהבת להגיש קרה, אבל אפשר בהחלט להפוך אותה לחמה: מקפיצים את הנודלס בווק עם הרוטב, מוסיפים את העוף לחימום משותף, מוסיפים בצל ובוטנים. מורידים מהאש ומוסיפים מלפפונים (אני לא אוהבת לבשל אותם, אבל גם זה אפשרי, אם רוצים). - מערבבים ומגישים.
  5. אפשר להעשיר את הסלט בעזרת ירקות נוספים: גזר מגורר, צנונית קצוצה, כרוב סיני קצוץ דק וכן הלאה.
  6. ועוד קיצור דרך לעצלנים: במקום להכין לבד את הרוטב, אפשר להשתמש ברוטב טריאקי עשיר (של "אוליביה" או רוטבסמיך אחר).
  7. את העוף במנה אפשר להחליף ברצועות בקר או דג - אם יש לכם שאריות מהצלי של שבת זאת יופי של דרך לנצל אותם.
  8. במקום או בנוסף לבוטנים אפשר לפזר קצת שומשום קלוי.
  9. עוד איטריות שמתאימות למנה הזאת תמצאו במדפי ה"מנות חמות" בסופר - נודלס לבישול מהיר שמגיעים עם שקית אבקה מצורפת. נפטרים מהשקית ואפשר להשתמש בנודלס כרגיל, אם ממש בא לכם להשקיע - בחנויות המזרח הרחוק יש נודלסים בטעמים ובסגנונות שונים ומשונים. שווה לטעום.
חזרה