אורז וכבש בשקית אחת
/ שף אופיר קדם, מלון דן אילת
בישול אורז בלי מים. הנוזלים היחידים שנכניס לתבשיל הם עגבניות מרוסקות. האורז נאטם היטב בתוך שקית ומתבשל במשך שעות ארוכות עד שכל הגרגרים מוכנים ותפוחים.
|
חומרים (8 מנות)
|
1 ק"ג אורז עגול, שטוף ויבש |
1 ק"ג בשר כתף כבש (שמן) טחון גס |
1 ק"ג צלעות כבש |
6 עגבניות טריות מורסקות |
1/2 כוס סלרי אמריקני קצוץ |
1/2 כוס ראש סלרי חתוך לקוביות |
1 גזר חתוך לקוביות קטנות |
2 חבילות כוסברה (או פטרוזיליה) |
2 שיני שום קלופות ושבורות |
150 גרם צימוקי אוכמניות |
2 כפות מלח |
1 כפית פלפל שחור |
6 תרמילי הל שלם קלוי |
1/2 כוס שמן סויה |
אופן ההכנה |
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המנה. לשים היטב את האורז עם הבשר הירקות והתבלינים.
- מעבירים את תכולת הקערה לשקית "קוקי" גדולה עם סוגר (או לשקית בישול טובה אחרת), עוטפים היטב בניילון נצמד (מספר סיבובים) ומכניסים לשקית / חיתול בד.
- את החבילה העטופה מכניסים לסיר גדול ומכסים במים. מכסים במכסה ומבשלים במשך 4-5 שעות על אש בינונית.
- מוצאים את החבילה מהמים, ממתינים מספר דקות ומפרקים בזהירות את החבילה.
|
חזרה |