שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז וכבש בשקית אחת / שף אופיר קדם, מלון דן אילת

בישול אורז בלי מים. הנוזלים היחידים שנכניס לתבשיל הם עגבניות מרוסקות. האורז נאטם היטב בתוך שקית ומתבשל במשך שעות ארוכות עד שכל הגרגרים מוכנים ותפוחים.


חומרים (8 מנות)
1 ק"ג אורז עגול, שטוף ויבש
1 ק"ג בשר כתף כבש (שמן) טחון גס
1 ק"ג צלעות כבש
6 עגבניות טריות מורסקות
1/2 כוס סלרי אמריקני קצוץ
1/2 כוס ראש סלרי חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 חבילות כוסברה (או פטרוזיליה)
2 שיני שום קלופות ושבורות
150 גרם צימוקי אוכמניות
2 כפות מלח
1 כפית פלפל שחור
6 תרמילי הל שלם קלוי
1/2 כוס שמן סויה
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המנה. לשים היטב את האורז עם הבשר הירקות והתבלינים.
  2. מעבירים את תכולת הקערה לשקית "קוקי" גדולה עם סוגר (או לשקית בישול טובה אחרת), עוטפים היטב בניילון נצמד (מספר סיבובים) ומכניסים לשקית / חיתול בד.
  3. את החבילה העטופה מכניסים לסיר גדול ומכסים במים. מכסים במכסה ומבשלים במשך 4-5 שעות על אש בינונית.
  4. מוצאים את החבילה מהמים, ממתינים מספר דקות ומפרקים בזהירות את החבילה.



חזרה