שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף "מדפונה" עם ירקות שורש / שף אייל לביא, מסעדת "פסטיס"

מדובר במנה בדואית: עוף או כבש "קבור" בתוך תנור באדמה, שם הוא מתבשל לאיטו כ- 3-4 שעות בתוספת ירקות ותבלינים.


חומרים (5 מנות)
1 עוף בינוני שלם ונקי
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 גזרים קלופים וחתוכים
2 בצלים קלופים וקצוצים גס
4 גבעולי סלרי אמריקני קצוצים
5 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
8 שיני שום שלמות וקלופות
1 לימון פרוס עם הקליפה
צרור גדול של טימין או זעתר טרי
1 כף שטוחה מלח
1 כף שטוחה פלפל גרוס
1 כף שטוחה בהרט
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש (שרדונה)
1 גליל רדיד אלומיניום רחב ועבה
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום של 250 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות עם הג'ינג'ר, שיני שום, 3 פרוסות לימון, חצי מכמות התבלינים ושמן הזית.
  3. פורסים את רדיד האלומיניום על משטח העבודה – כ-40 ס"מ מבלי לתלוש אותו מהגליל. מפזרים עליו האלומיניום את ענפי התימין ומעליהם את שארית התבלינים ופרוסות הלימון.
  4. מניחים את העוף במרכז היריעה כשהוא מונח על החזה וכשרגליו פונות אלינו. בעזרת מספרי עוף או סכין חדה חותכים את הגב לאורכו ופותחים לצדדים. ממלאים את החלל שנוצר בירקות השורש.
  5. מקפלים את קצוות נייר האלומיניום כלפי מעלה ויוצקים את היין על העוף. סוגרים את העוף בחזרה (עד כמה שניתן).
  6. עוטפים את העוף בנייר האלומיניום מכל צדדיו, תוך הידוקו וקיפולו בכל שכבה. לאחר 5 שכבות תולשים את הרדיד, מסובבים את העוף וחוזרים על הפעולה. רדיד האלומיניום צריך לאטום את העוף לחלוטין, כדי לשמור על כל הנוזלים, הטעמים והארומה בזמן הבישול הארוך.
  7. צולים בתנור כ- 3-4 שעות. בסוף הבישול מוצאים את העוף מהתנור, פותחים את נייר האלומיניום בזהירות ומגישים על מגש או צלחת גדולה ביחד עם נייר האלומיניום, השומר על כל תכולת התבשיל. זהירות – חם מאוד!







חזרה