שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דלעת, ג'ינג'ר ובצל סגול / טל איתן

מתכון בסיסי ומהיר, שמניב מנת פתיחה יפה וצבעונית עם טעם לא שגרתי.


חומרים
500 גרם דלעת מנוקה רחוצה וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל סגול וגדול
100 גרם שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף וחתוך לפרוסות
כוס יין לבן
כוס מים
2 כפות רוטב סויה
מעט חמאה לטיגון
לתיבול:
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. חותכים את הבצל ומפרידים לטבעות. כל טבעת יש לחתוך ל-2 או 3, לפי הגודל שאתם מעדיפים.
  2. משחימים את הבצל בחמאה המומסת, וכשהוא הופך לשקוף מוסיפים את הדלעת. מטגנים אותה מעט במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את פרוסות הג'ינג'ר, היין, המים, התבלינים ורוטב הסויה ומבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה.
  4. כעבור כ-15 דקות טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מבשלים עוד כ-10 דקות, עד שהדלעת רכה למדי (אבל לא רכה מדי).
  6. מגישים חם בקערית אישית. אפשרות נוספת לתיבול היא להחליף את היין הלבן ביין אדום, ובעת הבישול להוסיף מעט תרכיז רימונים (גרנדין). הטעם שיתקבל יהיה דומיננטי יותר והמנה תהפוך לחגיגית וצבעונית עוד יותר.







חזרה