שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שקדים במילוי שוקולד וקורנפלקס / עידית חייט


חומרים
למלית:
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 כפות אבקת סוכר
1 מכל שמנת מתוקה
3 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קורנפלקס לא ממותק, שבור לחתיכות קטנות
לבצק:
2.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שקדים מולבנים טחונים
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
  1. המלית: ממלאים סיר במים עד למחציתו ומרתיחים. מניחים מעליו סיר נוסף ובו השוקולד והחמאה. מחממים, עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את אבקת הסוכר ובוחשים. מסירים מהכיריים ומוסיפים את השמנת ותמצית הווניל. מערבבים, מוסיפים את הקורנפלקס ומצננים קצת.
  2. מחלקים את המלית הרכה לארבעה חלקים ומניחים כל חלק על יריעת ניילון נצמד. מעצבים לגלילים באורך 30 ס"מ, עוטפים בניילון, מהדקים אותו לשוקולד ומעצבים בתנועות גלגול את צורתו, לקבלת גליל. מקפיאים חצי שעה. הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה והשקדים לתוך קערה. שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל או במעבד המזון ומקציפים 4 דקות, עד שנוצר קרם אחיד. מוספים את הביצה ותמצית הווניל ומערבלים היטב. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. מערבלים לבצק רך הנפרד מהדפנות. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר כשעה.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מצמידים ארבע יריעות ניילון נצמד למשטח ומרדדים עליהן כל אחד מחלקי הבצק, למלבן בעובי חצי ס"מ.
  4. ההרכבה: מסירים את הניילון מגלילי השוקולד, מניחים גליל שוקולד בקצה כל מלבן בצק ועוטפים את גליל השוקולד, בעדינות, תוך הרמת הניילון וגלגול, בבצק. עוטפים כל גלילה מוכנה בניילון הנצמד ומקפיאים חצי שעה לפחות, עד שהגלילות קשות ונוחות לחיתוך.
  5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
    פורסים כל גלילה לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מניחים בתבניות ואופים כ-10 דקות. מצננים כ-10 דקות ומניחים על רשת, לצינון סופי.
  6. ניתן לשמור את העוגיות עד 5 ימים, בכלי אטום, בטמפ' החדר או כחודש במקפיא

חזרה