|
|
|
|
עוגיות שוקולד לבן, אגוזים וקוקוס
/ רוני ונציה
55-60 עוגיות
|
חומרים
|
2.5 כוסות קמח |
1 כפית אבקת סודה לשתיה |
1/4 כפית מלח |
225 גרם חמאה רכה |
1/2 כוס סוכר רגיל |
1/2 כוס סוכר חום |
1 ביצה בטמפרטורת החדר |
2 כפות חלב |
1/2 1 כפיות תמצית וניל |
175 גרם שוקולד לבן קצוץ גס |
1 כוס (80 גרם) קוקוס טחון |
1 כוס (130 גרם) אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס |
כלים: |
2-3 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
- מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.
- בקערת מיקסר מקציפים ביחד את החמאה ושני סוגי הסוכר 3 דקות, לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה, החלב והווניל ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים מעט, רק עד לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את השוקולד הלבן, הקוקוס והאגוזים במרית.
- מהדקים בעדינות חתיכות בצק, ומגלגלים בין הידיים לכדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים מעל לתבניות עם מרווחים גדולים ביניהן. משטחים מעט לגובה כ-ֹ1 ס"מ. 5. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
| חזרה | | |