שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שוקולד לבן, אגוזים וקוקוס / רוני ונציה

55-60 עוגיות


חומרים
2.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
225 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר רגיל
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה בטמפרטורת החדר
2 כפות חלב
1/2 1 כפיות תמצית וניל
175 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
1 כוס (80 גרם) קוקוס טחון
1 כוס (130 גרם) אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס
כלים:
2-3 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.
  3. בקערת מיקסר מקציפים ביחד את החמאה ושני סוגי הסוכר 3 דקות, לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה, החלב והווניל ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים מעט, רק עד לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את השוקולד הלבן, הקוקוס והאגוזים במרית.
  4. מהדקים בעדינות חתיכות בצק, ומגלגלים בין הידיים לכדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים מעל לתבניות עם מרווחים גדולים ביניהן. משטחים מעט לגובה כ-ֹ1 ס"מ. 5. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.




חזרה