|
|
|
|
אורז מתוק באננס
/ רותי קינן
|
חומרים (4 מנות)
|
2 כוסות חלב או חלב קוקוס |
1/2 כוס סוכר חום |
1/4 כפית ציפורן טחון |
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון |
2/3 כוס אורז עגול כמו לריזוטו או או לסושי |
1 אננס בשל (או קופסה קטנה טבעות אננס) |
50 גרם צימוקים בהירים |
1/2 כוס רום כהה (אם אין, אז בהיר) |
לקישוט: |
פתיתי קוקוס קלויים או בוטנים קלויים |
אופן ההכנה |
- יוצקים את החלב לסיר בינוני. מוסיפים כוס מהסוכר, את התבלינים, ו-1 כוס מים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה תוך בחישה תכופה על אש נמוכה.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל על אש נמוכה 15-20 דקות או עד שהאורז סופג כמעט את כל הנוזלים (האורז צריך להיות רך והתערובת כולה דמויית דייסה). מסירים מהאש ומניחים לצינון מלא.
- בינתיים, קולפים את האננס, מוציאים את הליבה וה"עיניים", פורסים וחותכים לקוביות. מניחים בקערה, מוסיפים את הצימוקים והסוכר שנותר, ויוצקים את הרום. משרים שעתיים או יותר עד שהאורז מתקרר לגמרי.
- מערבבים את פלחי האננס והצימוקים השרויים ברום עם האורז המבושל. מעבירים לצלוחיות וזורים למעלה פתיתי קוקוס קלויים או בוטנים קלויים.
| חזרה | | |