שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז מתוק באננס / רותי קינן


חומרים (4 מנות)
2 כוסות חלב או חלב קוקוס
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
2/3 כוס אורז עגול כמו לריזוטו או או לסושי
1 אננס בשל (או קופסה קטנה טבעות אננס)
50 גרם צימוקים בהירים
1/2 כוס רום כהה (אם אין, אז בהיר)
לקישוט:
פתיתי קוקוס קלויים או בוטנים קלויים
אופן ההכנה
  1. יוצקים את החלב לסיר בינוני. מוסיפים כוס מהסוכר, את התבלינים, ו-1 כוס מים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה תוך בחישה תכופה על אש נמוכה.
  2. מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל על אש נמוכה 15-20 דקות או עד שהאורז סופג כמעט את כל הנוזלים (האורז צריך להיות רך והתערובת כולה דמויית דייסה). מסירים מהאש ומניחים לצינון מלא.
  3. בינתיים, קולפים את האננס, מוציאים את הליבה וה"עיניים", פורסים וחותכים לקוביות. מניחים בקערה, מוסיפים את הצימוקים והסוכר שנותר, ויוצקים את הרום. משרים שעתיים או יותר עד שהאורז מתקרר לגמרי.
  4. מערבבים את פלחי האננס והצימוקים השרויים ברום עם האורז המבושל. מעבירים לצלוחיות וזורים למעלה פתיתי קוקוס קלויים או בוטנים קלויים.




חזרה