שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה תפוחי אדמה וסלמון מעושן / איילת בן-יוסף


חומרים
4 תפוחי אדמה בינוניים או 1 חבילה (700 גרם) צ'יפס קפוא
1 בצל גדול קצוץ
200 גרם סלמון מעושן
1 קרטון (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
מלח ופלפל
מעט חמאה
אופן ההכנה
  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לצ'יפסים דקים, שמים בקערה שבה מים קרים (אם אתם משתמשים בצ'יפס המוכן – דלגו על השלב הזה).
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  3. ממיסים את החמאה בסיר קטן מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שהוא רך וזהוב. קוצצים את הסלמון המעושן לרצועות קצרות ברוחב 2 ס"מ ומערבבים עם הבצל המטוגן.
  4. משמנים תבנית חסינת חום ועמוקה בחמאה. מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב כך שכולם יכוסו בתבלינים.
  5. בתחתית התבנית מניחים שליש מכמות תפוחי האדמה. מעליהם מסדרים חצי מתערובת הסלמון והבצל ומסדרים את השליש השני של תפוחי האדמה. מניחים את שארית תערובת הסלמון והבצל ומסיימים השליש הנותר של תפוחי האדמה.
  6. בסיר קטן או במיקרוגל מחממים את השמנת והחלב ויוצקים על תכולת התבנית.
  7. אופים כשעה, עד שתפוח האדמה רכים ופני המאפה זהובים.


חזרה