שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת עוף ואורז ועוד כל מיני דברים טובים / אנה וגנר


חומרים
4 ירכי עוף חתוכות - שוק לחוד, והכרע חתוכה לשניים
2 כוסות אורז לבן עגול
3 פלפלים - אדום, ירוק וצהוב, גדולים ובשרניים
1 פלפל אדום חריף מגורען וחתוך לטבעות דקיקות
2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
2 עגבניות קלופות וקצוצות
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
12 שיני שום קלופות ופרוסות דק
2 כפות מיץ ליים
5 כפות שמן לטיגון לא שמן זית
1/4 כוס חלב קוקוס
2 כוסות מרק עוף ביתי בלי קיצורי דרך (ראו מתכון מימין)
1 כף רום לבן, כפית סוכר
מלח לפי הטעם
זר נאה של כוסברה לסיום ההליך
כלים:
קערה שקית ניילון גדולה, מגבות נייר, כף מחוררת וקדירה - סיר רחב ושטוח עם מכסה הדוק
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה מלח, רום, סוכר, מיץ ליים, ג'ינג'ר, 6 משיני השום הפרוסות ופלפל אדום חריף. משליכים לתוכה את נתחי העוף, ואת כל הכבודה שולחים לשקית ניילון גדולה. מהדקים את שוליה סביב העוף בשכבה אחת, ומקווים שכולו מכוסה במרינדה. נותנים לו לנוח בתוכה לפחות ארבע שעות, רצוי לא במקרר, שיתרגל לטעמים ויספוג מתוכם לתוכו.
  2. בקדירה, מחממים שמן ומאדים בתוכו את הבצל עד שישקיף ויזהיב מעט. מוסיפים את שיני השום הפרוסות שנותרו ואת הפלפלים. מטגנים-מערבבים על להבה בינונית 5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים מעט, אבל רק מעט. בוזקים מעט מלח, מוציאים מן הקדירה בכף מחוררת ומניחים בקערה בה שכן העוף לראשונה.
  3. מגבירים את הלהבה ובודקים אם נותר בקדירה די שמן לטיגון העוף. אם לא, מוסיפים קצת – ניפטר מן השאריות אחר כך. מנגבים את פיסות העוף היטב, מחממים שמן ומטגנים אותן על להבה בינונית עד שיזהיבו יפה מכל הצדדים. בשום אופן לא זורקים את השקית עם שארית המרינדה, נזדקק לה בהמשך.
  4. כשהעוף זהוב, יוצקים עליו שתי כוסות מרק, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ – 10 דקות. מסירים מכסה, מוסיפים את המרינדה, חלב הקוקוס, העגבניות הקצוצות ותוכן הקערה. מערבבים. מוסיפים אורז. מערבבים שוב, טועמים ובודקים מליחות, מכסים, מביאים לרתיחה מהירה, מנמיכים להבה למינימום, מכסים ומבשלים בדיוק 18 דקות. מתקבלת קדירה ניחוחית מלאה אורז רך ועוף זהוב והמון צבעים וטעמים.
  5. לפני ההגשה, מערבבים לתוך הקדירה זר של כוסברה קצוצה. כמו באהבה, זה נשמע מסובך מעט עד שמתחילים, וכשמתחילים – אי אפשר להפסיק.




חזרה