שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כדורי בשר ברוטב קאריבי / איילת בן-יוסף

מתכון ריחני, חמוץ-מתוק. הצעה קצת שונה לקציצות ברוטב עגבניות שכולנו מכירים ואוהבים.


חומרים
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות
1 פלפל ירוק קצוץ לקוביות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 קופסה (400 גרם) שימורי אננס
2 כפות רוטב סויה
1/2 כוס מים
1 כפית חומץ
1 פלפלון צ'ילי אופציה לחובבי החריף
לכדורי בשר:
500 גרם בשר בקר טחון
2 שיני שום כתושות
חופן פירורי לחם
1 ביצה
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
להגשה:
אורז לבן מבושל
אופן ההכנה
  1. בסיר רחב ושטוח – או בווק מחממים שמן ומטגנים את הבצל. כשהוא מתרכך מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים מחצית מכמות האננס, את רסק העגבניות, סויה, מים וחצי כוס ממיץ האננס. מערבבים היטב ומכסים.
  2. כדורי הבשר: בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים (לשים היטב בידיים). יוצרים כדורים בינוניים (מהכמות הזאת יוצאים בערך 20 כדורים) ומניחים בצד.
  3. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול אם צריך. הרוטב צריך להיות חם מאוד רותח ברתיחה עדינה. מניחים על הרוטב את כדורי הבשר בזהירות, ולא מערבבים. מכסים ומבשלים 10 דקות. עכשיו מערבבים את הכדורים והרוטב ומבשלים עוד 10-20 דקות. מגישים לצד אורז לבן.


חזרה