שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינס לימון / רוני ונציה

חשוב לזכור: ערבוב חומרים מינימלי יוצר מאפין קל ורך.


חומרים (21 מנות)
3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
225 גרם חמאה רכה
2 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס ריוויון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות גרידת לימון
לסירופ:
1/2 כוס מיץ לימון טרי
2 כפות מים
1/4 כוס סוכר
כלים:
2 תבניות שקעים למאפינס (12 שקעים כ"א), משומנות ומרופדות בעטרות נייר (מנז'טים)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה במשך 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים במהירות נמוכה 30-60 שניות רק עד שכל ביצה נבלעת היטב בתערובת.
  4. במהירות נמוכה מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח. מוסיפים 1/2 כוס ריוויון.
  5. מוסיפים עוד 1/3 מתערובת הקמח ומוסיפים את 1/2 כוס הריוויון שנותרה. לבסוף מוסיפים את יתרת תערובת הקמח. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון.
  6. בעזרת כף גדולה מעבירים את התערובת לשקעים וממלאים עד 3/4 מגובהם (לא מחליקים מלמעלה).
  7. אופים כ-25 דקות או עד שהמאפינס בצבע זהוב-בהיר והן קפיציות למגע במרכז. בינתיים מכינים את סירופ הלימון.
  8. הכנת סירופ הלימון:  בסיר בינוני שמים את כל חומרי הסירופ ומבשלים מעל ללהבה בינונית תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה מספר דקות לקבלת סירופ קל. מצננים בצד לחום חמים.
  9. בגמר האפייה, מצננים מעט את התבניות על רשת, ובעוד המאפינס חמים, מברישים את סירופ הלימון החם מעל כל אחד. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
חזרה