שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה שבלולי פילו ותרד / איילת בן-יוסף

השבלולים לא צריכים להיות יפים ומושלמים כי ממילא מכסים אותם בבלילה ובסוף חותכים אותם בלי קשר לצורתם המקורית.


חומרים (5 מנות)
כ- 8 עלי פילו (כחצי חבילה) מופשרים
1 חבילה (800 גרם) עלי תרד קפואים אפשר להשתמש גם בטריים, רק לא תרד טחון
250 גרם גבינה בולגרית מגוררת
200 גרם גבינת קשקבל או צהובה מגוררת
3 ביצים
1 קרטון (200 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה מומסת
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מפשירים את התרד, מסננים וסוחטים נוזלים. אפשר לעשות את זה במחבת וכך הנוזלים מתאדים תוך כדי בישול.
  2. מערבבים את התרד, ביצה אחת, הגבינה הבולגרית, הקשקבל ופלפל שחור (אין צורך להמליח, הגבינה הבולגרית מלוחה מספיק). שומרים בצד חופן קשקבל לפיזור מעל המאפה.
  3. מחממים תנור לחום של-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית רחבה ושטוחה או עמוקה וצרה.
  4. פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה ומברישים את השכבה העליונה בחמאה המומסת.
  5. מסדרים "פס" מהמילוי בתחתית עלה הפילו ומגלגלים לרולדה (אפשר גם שני עלים ביחד). את הרולדה מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית.
  6. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי - אחרי כ-8 שבלולים. אם בחרתם בתבנית השטוחה - מסדרים את השבלולים בצפיפות בתבנית. אם בחרתם בתבנית עמוקה – מסדרים את השבלולים בשתי שכבות אחת על גבי השניה.
  7. בכלי נפרד טורפים את שתי הביצים הנותרות ואת השמנת. ממליחים ומפלפלים ויוצקים את הבלילה על גבי המאפה.
  8. מפזרים למעלה את הקשקבל ששמרנו בצד ומכניסים לתנור ל-40 דקות.
  9. מוצאים ונותנים למאפה והתקרר ולהתייצב מעט. פורסים בלי להתחשב במיקום השבלולים, כך תקבלו פרוסות יפות ושוות.
  10. אפשר להכין את המאפה בשכבה אחת או שתיים.
  11. תוספות החלפות ושאר ירקות:  מתעקשים על עלי תרד טריים? נוטלים 1 ק"ג תרד טרי, קוצצים ומבשלים על אש קטנה עם מעט שמן עד שכל העלים נובלים והנוזלים מתאדים. אח"כ ממשיכים כרגיל.
    באותה שיטה - אפשר החליף את התרד במנגולד טרי.
  12. ליד המאפה אפשר להגיש רוטב יוגורט מתובל: בנענע, עירית ושום.
  13. אפשר לגוון עם הגבינות: גבינת פטה, "חמד", צפתית או אפילו ריקוטה, יכולות להחליף את הבולגרית. את הקשקבל יכולה להחליף כל גבינה "צהובה" קשה.
חזרה