|
|
|
|
שקשוקה עם חצילים
/ אפרת
|
חומרים (6 מנות)
|
3 כפות שמן זית |
6 פרוסות חציל |
6 ביצים גדולות |
1 קופסא עגבניות כתושות |
1 קופסא קטנה רסק עגבניות |
6-7 שיני שום כתושות |
1 בצל גדול קצוץ |
1-2 פלפלים חריפים קצוצים (או יותר, לפי הטעם) |
1 כוס עשבי תיבול (לפי הטעם: פטרוזיליה,כוסברה,אורגנו,בזיליקום וכו') |
2-3 כפות זיתים שחורים מגולענים חתוכים |
פפריקה מתוקה |
פלפל שחור |
מלח |
אופן ההכנה |
- מורחים את החצילים ב-1 כף שמן וקולים בגריל משני הצדדים. שומרים בצלחת בנפרדת.
- מטגנים את הבצל ביתרת השמן עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות, השום ויתר החומרים (מלבד הביצים) ומבשלים עד סמיכות.
- מניחים את פרוסות החצילים על הרוטב, ועליהן שוברים בזהירות את הביצים.
- זורים על כל ביצה מעט פפריקה ופלפל שחור, מכסים ומבשלים עד שהחלמונים נקרשים.
| חזרה | | |