שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שקשוקה עם חצילים / אפרת


חומרים (6 מנות)
3 כפות שמן זית
6 פרוסות חציל
6 ביצים גדולות
1 קופסא עגבניות כתושות
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
6-7 שיני שום כתושות
1 בצל גדול קצוץ
1-2 פלפלים חריפים קצוצים (או יותר, לפי הטעם)
1 כוס עשבי תיבול (לפי הטעם: פטרוזיליה,כוסברה,אורגנו,בזיליקום וכו')
2-3 כפות זיתים שחורים מגולענים חתוכים
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה
  1. מורחים את החצילים ב-1 כף שמן וקולים בגריל משני הצדדים. שומרים בצלחת בנפרדת.
  2. מטגנים את הבצל ביתרת השמן עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות, השום ויתר החומרים (מלבד הביצים) ומבשלים עד סמיכות.
  3. מניחים את פרוסות החצילים על הרוטב, ועליהן שוברים בזהירות את הביצים.
  4. זורים על כל ביצה מעט פפריקה ופלפל שחור, מכסים ומבשלים עד שהחלמונים נקרשים.

חזרה