|
|
|
|
פסטה מוקרמת ברוטב פטריות
/ מקי בוזין
|
חומרים (5 מנות)
|
500 גרם פסטה (לפי בחירה, רצוי מסולסלת) |
300 גרם פטריות (כמה סוגי פטריות) |
3 שיני שום |
2 כפות שמן זית |
1/2 כוס גבינה צפתית |
1/2 כוס גבינה צהובה (תערובת מכמה סוגים, אם יש) |
1/2 כפית תבלין לפיצה |
אורגנו (חי או יבש) |
בזיליקום (חי או יבש) |
טימין (חי או יבש) |
1 שום כתוש |
1 כף בזיליקום טרי קצוץ |
1 כפית אבקת מרק פטריות |
1/2 כוס זיתים שחורים חתוכים |
פלפל שחור לפי הטעם |
פטרוזיליה או כוסברה לפיזור לפני ההגשה |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הפסטה במי מלח עד לדרגת "אל דאנטה".
- מחממים שמן זית במחבת רחבה. כותשים את השום ומטגנים אותו קלות.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את אבקת המרק וכוס מי בישול של הפסטה.
- מוסיפים לתוך הרוטב את הגבינות (הלבנה והצהובה), מערבבים ומוסיפים את כל התבלינים. זמן הבישול של הרוטב נע בין 7 דקות לעשר דקות לערך.
- לבסוף מוסיפים את הפסטה לתוך הרוטב, מערבבים ומשאירים עוד כדקה שתיים על האש.
- הגשה: מעבירים לצלחת הגשה רחבה מגרדים מעל גבינה צהובה וגבינה לבנה. ניתן לקשט בעלי פטרוזיליה (או כוסברה) ובזיליקום טרי.
| חזרה | | |