שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה מוקרמת ברוטב פטריות / מקי בוזין


חומרים (5 מנות)
500 גרם פסטה (לפי בחירה, רצוי מסולסלת)
300 גרם פטריות (כמה סוגי פטריות)
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
1/2 כוס גבינה צפתית
1/2 כוס גבינה צהובה (תערובת מכמה סוגים, אם יש)
1/2 כפית תבלין לפיצה
אורגנו (חי או יבש)
בזיליקום (חי או יבש)
טימין (חי או יבש)
1 שום כתוש
1 כף בזיליקום טרי קצוץ
1 כפית אבקת מרק פטריות
1/2 כוס זיתים שחורים חתוכים
פלפל שחור לפי הטעם
פטרוזיליה או כוסברה לפיזור לפני ההגשה
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה במי מלח עד לדרגת "אל דאנטה".
  2. מחממים שמן זית במחבת רחבה. כותשים את השום ומטגנים אותו קלות.
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את אבקת המרק וכוס מי בישול של הפסטה.
  5. מוסיפים לתוך הרוטב את הגבינות (הלבנה והצהובה), מערבבים ומוסיפים את כל התבלינים. זמן הבישול של הרוטב נע בין 7 דקות לעשר דקות לערך.
  6. לבסוף מוסיפים את הפסטה לתוך הרוטב, מערבבים ומשאירים עוד כדקה שתיים על האש.
  7. הגשה: מעבירים לצלחת הגשה רחבה מגרדים מעל גבינה צהובה וגבינה לבנה. ניתן לקשט בעלי פטרוזיליה (או כוסברה) ובזיליקום טרי.






חזרה