אורז עם שעועית פרסית
/ יאיר שגיא
שעועית פרסית- שעועית יבשה קטנה בצבע חום וטעם עדין,להשיג בחנויות קטניות.
|
חומרים (8 מנות)
|
1 כוס שעועית פרסית (מושרית יום לפני) |
2 כוסות אורז שטוף |
1 כוס פטרוזיליה קצוצה |
1 בצל קטן |
4 כוסות מים רותחים |
2 כפיות כורכום |
1 כפית מלח |
1/2 כפית פלפל שחור |
2 שיני שום קצוצים |
1 כף רסק עגבניות |
3 כפות שמן לטיגון |
אופן ההכנה |
- לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה.
- להוסיף את האורז והשעועית המסוננים ולטגנם כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
- להוסיף את שאר החומרים ולערבב.
- להוסיף את המים הרותחים,לערבב קלות עד שהכל ירתח.
- מכסה סגור,להבה נמוכה למשך 20 דקות .
- לחכות 1/4 שעה שיתקרר.
|
חזרה |