שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד - שמנת / שני


חומרים
2 קפסאות שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח תופח
1 כוס שמן
1 כוס שוקולית
3 ביצים
אופן ההכנה
  1. לחמם את התנור מראש לחום 190 מעלות.
  2. בקערה לשים: 3 ביצים, כוס שוקולית, כוס שמן, 1 וחצי כוסות קמח, כוס סוכר וחבילה וחצי של שמנת מתוקה ולערבב את כל החומרים בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. לשפוך את התערובת לתוך תבנית משומנת ולשים בתנור למשך 40 דקות בערך. (ממולץ לאחר חצי שעה כבר להתחיל לבדוק מידי פעם אם העוגה מוכנה ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא כמובן לא רטוב העוגה מוכנה).
  4. חצי שעה לאחר שהכנסת את התבנית לתנור על אש נמוכה לשפוך את חצי חבילת השמנת שנותרה לסיר קטן, ושוברים לתוכו את 200 גרם השוקולד ומערבבים עד שרואים שישנה תערובת אחידה .
  5. כאשר העוגה מוכנה מוציאים מהתנור ובעזרת סכין בעדינות חורצים קווים בסגנון שתיב הערב , ואז מוזגים את רוטב השוקולד על העוגה.
  6. את העוגה הזו ממולץ לקשט בסוכריות, עדשים וכו' ישר אחרי ששופכים את הרוטב כדי ש"יתפסו" בעוגה

חזרה