שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה בטטה ומסקרפונה / רפי אהרונוביץ'


חומרים (6 מנות)
1 גליל פילו (3 שכבות שבין השכבות מוברש מעט שמן זית) וחתוך לקוביות של 7*7 ס"מ
500 גרם קוביות בטטה אפויות עם שמן זית עד לריכוך
150 גרם גבינת מסקרפונה
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 ליטר שמנת מתוקה
4 ביצים
2 ענפי טימין קצוצים ללא הגבעולים
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט מגורר
6 קוקוטים אלומיניום חד פעמי של 6 ס"מ
אופן ההכנה
  1. מניחים את עלי הפילו לתוך הקוקטים ומצמידים לדפנות הקוקוט.
  2. מסדרים את קוביות בטטה האפיות בתוך הקוקוט (לא עד הסוף).
  3. מערבבים את שאר החומרים ויוצקים לתוך הקוקוט עד לכסוי הבטטה.
  4. מחממים תנור לחום של- 180 מעלות ואופים כ- 20 עד 30 דקות.
  5. מומלץ להגיש עם סלט ירוק בצד.
  6. הערות: קוקוטים, למי שלא מכיר, הם תבניות אלומיניום אישיות קטנות וחד פעמיות, בערך בגודל של מנז'טים. אפשר למצוא במרכולים, במדפים של חומרים לאפייה.

חזרה