שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל עדשים לעניים / איילת בן - יוסף


חומרים
1 חבילה (500 גרם) עדשים אדומות או חומות, שטופות
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסא (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 ליטר מים
שמן זית לטיגון
1 כף אורגנו יבש
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל. כשהוא מזהיב מוסיפים את העדשים ונותנים להם להיטגן ביחד דקה או שתיים. מוסיפים עגבניות, אורגנו ומים ומכסים את הסיר.
  2. מבשלים את העדשים כשעה. מדי פעם בודקים אם הכל בסדר ואם המים לא נעלמו. אם חסר – מוסיפים עוד מים.
  3. אחרי שעה של בישול העדשים אמורות להיות רכות (בודקים). עכשיו אפשר לתבל במלח ופלפל, לתת לתבשיל עוד חמש דקות ולהוריד מהאש.





חזרה