|
|
|
|
תבשיל עדשים לעניים
/ איילת בן - יוסף
|
חומרים
|
1 חבילה (500 גרם) עדשים אדומות או חומות, שטופות |
1 בצל גדול קצוץ |
1 קופסא (800 גרם) עגבניות מרוסקות |
1 ליטר מים |
שמן זית לטיגון |
1 כף אורגנו יבש |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מחממים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל. כשהוא מזהיב מוסיפים את העדשים ונותנים להם להיטגן ביחד דקה או שתיים. מוסיפים עגבניות, אורגנו ומים ומכסים את הסיר.
- מבשלים את העדשים כשעה. מדי פעם בודקים אם הכל בסדר ואם המים לא נעלמו. אם חסר – מוסיפים עוד מים.
- אחרי שעה של בישול העדשים אמורות להיות רכות (בודקים). עכשיו אפשר לתבל במלח ופלפל, לתת לתבשיל עוד חמש דקות ולהוריד מהאש.
| חזרה | | |